€ 18,95
Met de 1.800 liter die er jaarlijks van deze exclusieve wijn wordt geproduceerd moeten we het als wijnliefhebbers van deze wereld doen. De druivenranken zijn meer dan 50 jaar geleden aangeplant op een gunstig gelegen wijngaard in de heuvels rond Cairanne. Na de vinificatie heeft de wijn zich gedurende 20 maanden in acht eikenhouten vaten (228 liter) kunnen ontwikkelen. De intens rode kleur, het rijpe gestoofde fruit in de neus, de indruk van After Eight in de mond (chocolade met een touch van pepermunt). En tenslotte een finish waarin het levendige fruit opnieuw in alle hevigheid doorbreekt.
€ 18,95
Met de 2.400 flessen die er jaarlijks van deze exclusieve wijn wordt geproduceerd moeten we het als wijnliefhebbers van deze wereld doen. De druivenranken zijn meer dan 50 jaar geleden aangeplant op een gunstig gelegen wijngaard in de heuvels rond Cairanne. Na de vinificatie heeft de wijn zich gedurende 20 maanden in acht eikenhouten vaten (228 liter) kunnen ontwikkelen. Intens rode kleur, kruidige expressieve neus, mondvullende smaak met stevige, rijpe tannine, veel alcohol, nieuw eiken, cassis en bramen. Beschaafd peperig in de lange, minerale en kruidige afdronk. 94 Parkerpunten, een 9 in de Wijngids 2020.
€ 14,95
Zoek je een volle, intense rode wijn dan ga je hier plezier aan beleven. Master of Wine Frank Smulders: "Ingetogen bouquet met rode pruimen, vers en gestoofd, zwarte peper, kruidnagel en jamachtige smaak met grote fruitconcentratie en mooi geïntegreerde tanninelading". Afkomstig van biologische landbouw. De wijnranken zijn meer dan een halve eeuw oud wat de kwaliteit van de druiven en de wijn ten goede komt. De wijn is deels in roestvrij stalen tanks en deels op Frans eikenhout gerijpt. Wijn met veel persoonlijkheid, die nu op dronk is, maar ook nog kan worden opgelegd. Goede prijs-kwaliteit verhouding. 93 Parker punten en een 9- in de Wijngids 2020.
€ 13,95
De wijngaard ligt op een heuvel met de naam Pierreux en heeft een bodem van kalkrijke klei, precies de grondsoort waarin de Chardonnay wijnranken heel goed gedijen. Deze biologische wijn uit de Drôme is op jonge houten vaten vergist en heeft zich op zijn gistcellen kunnen ontwikkelen hetgeen heeft geresulteerd in een romige wijn met veel finesse. In de neus impressies van brioche, wit fruit, honing en vanille. Het mondgevoel is filmend met een frisse finale in de afdronk. Nu op dronk en zeer genietbaar met zijn jonge charme. De wijn zal zich echter de komende jaren nog ontwikkelen op fles.
€ 27,95
Domaine Saint Siffrein is een familiebedrijf dat wordt gerund door oenoloog (wijnwetenschapper) Cyril Chastan en zijn zus Patricia (5e generatie). De klassieke Châteauneuf van het bedrijf heeft een mooie diep rode kleur; in de neus een krachtig bouquet van rood fruit, Provençaalse kruiden en zoethout. In de mond toont de wijn zich harmonieus waarbij de smaken zich hebben samengevoegd tot een aantrekkelijk en complex pallet. Een ronde wijn met finesse en een goede balans tussen het gerijpte fruit, houttonen en zachte tannines. Nu perfect op dronk.
€ 27,95
Domaine Saint Siffrein is een familiebedrijf dat wordt gerund door oenoloog (wijnwetenschapper) Cyril Chastan en zijn zus Patricia (5e generatie). Deze uitstekende wijn heeft 12 maanden gerijpt op roestvrij stalen vaten en op op grote houten vaten (foudres genaamd). De jaargang 2012 Châteauneuf du Pape schijnt robijnrood in het glas; aroma's en smaken van rijp donker kersenfruit, zwarte bes, Provençaalse kruiden en specerijen. Deze biologische wijn is nu op dronk en blijft dat nog wel tot 2025. Door Wine Advocate gewaardeerd met 90 punten.
€ 49,95
Een buitengewone wijn van grote klasse, alleen gemaakt in de beste jaren, zoals 2010. De Terre d’Abel is gemaakt van druiven die afkomstig zijn van 80 jaar oude wijnranken, aangeplant door de overgrootvader (Abel) van de huidige eigenaar van het domaine. De lage opbrengst, de strenge selectie van druiven en het vakmanschap van de wijnmaker (Cyril Chastan) staan garant voor de kwaliteit van deze topwijn.
€ 13,95
Deze aangenaam friszoete mousserende wijn is gemaakt van de traditionele druiven Muscat en Clairette. De fijne mousse stijgt eindeloos in het glas. Aroma’s en smaken van citroen, peer en van de muskaatdruif. De wijn is gemaakt op de voor de streek traditionele wijze, de Méthode Dioise Ancestrale. Kenmerkend zijn de restsuikers in de wijn en het lage alcoholgehalte. Een fijn aperitief, maar ook een passende wijn bij fruit desserts.
€ 14,95
Verfijnde bubbel. Zo zou je deze delicaat mousserende wijn kunnen noemen. Voor de aroma’s en smaken moeten we naar de boomgaard: rijpe appel, peer en perzik. Dan naar de exotisch fruit markt: lychee. Maar ook in de bakkerij: brioche in de neus. Frédéric Raspail is niet geheimzinnig over het ‘geheim van de smid’. Druiven van oude wijnranken. Zorgvuldige werkwijze in de wijnmakerij. Tweede vergisting op de fles waardoor de fijne mousse ontstaat. Een lange rijpingsperiode op de fles met brioche aroma’s als resultaat. Perfect om een fijne avond met vrienden of familie te beginnen. Met deze wijn bereid je ze een genereus welkom.
€ 15,95
Een avontuurlijke wijn waaraan heel veel te beleven valt. In de eerste plaats zijn gouden glans in je glas, het gevolg van een half jaar houtrijping. Vervolgens een complexe neus met florale tonen en impressies van kruidig hout. In de mond de fijne mousse, de wijn combineert frisheid met een rijke smaak. Verder impressie van gestoofd fruit, kruidigheid en brioche. Een lange afdronk met over elkaar heen rollende aangename (na)smaaksensaties. Zoek je een spannende bubble, dan hoef je niet verder te zoeken. Hier is ie.
€ 14,95
Een mondstrelende wijn met impressies van rood fruit (kers, aardbei, framboos) en specerijen (zoethout) die in aangenaam zachte tannines zijn “ingepakt”. De druivensoort is Grenache (100%), de ranken zijn 55 jaar oud, en de wijngaard is door Justine Saurel, de jongste wijnmaker van de familie, tot Jardin Secret omgedoopt. Een genietwijn op zich, afkomstig van biologisch-dynamische wijnbouw.
€ 15,95
Een mondstrelende wijn met impressies van rood fruit (kers, aardbei, framboos) en specerijen (zoethout) die in aangenaam zachte tannines zijn “ingepakt”. De druivensoort is Grenache (100%), de ranken zijn 55 jaar oud, en de wijngaard is door Justine Saurel, de jongste wijnmaker van de familie, tot Jardin Secret omgedoopt. Een genietwijn op zich, afkomstig van biologisch-dynamische wijnbouw.
€ 8,95
Biologische wijn, een witte Côtes du Rhône volgens het boekje: rijk van geur en smaak. Zoals je mag verwachten van een blend van de aromatische druivensoorten Marsanne, Rousanne en Viognier. En de frissere druif Clairette zorgt voor de goede balans. In de neus rijpe appel, peer en perzik, florale tonen zoals lelie en acacia. In de mond impressies van exotisch fruit zoals banaan en rijpe ananas. Voor veel Nederlanders geen onbekende wijn, het is namelijk een hit bij de gasten op de naast Domaine des Favards gelegen camping.
€ 16,95
Les Brigands = De Bandieten. Je moet bandietenlef hebben als wijnmaker om een “grote” wijn als deze te maken met druiven die afkomstig zijn van de vlakkere percelen van de Rhône-vallei. Bandiet Céline Barbaud van Domaine des Favards heeft dat lef, ze heeft de oude ranken met beperkte opbrengst van hoge kwaliteit niet vervangen door jonge meer productieve aanplant. Verder heeft ze geïnvesteerd in gecertificeerd biologische wijnbouw, handmatige oogst, 12 maanden rijping van de wijn in barriques. Het resultaat is een wijn van klasse: intense aroma’s en smaken van rijp, bijna jammy, fruit, specerijen en duidelijke houttonen. Dit alles in evenwicht en met een eindeloos lange afdronk. In bandietentaal: een wijn die je niet kunt laten liggen. Hoewel: als je hem eenmaal te pakken hebt, kun je hem rustig nog een paar jaar laten liggen. Wordt hij niet slechter van.
€ 12,95
Laat me eens gek doen, denkt wijnmaakster Céline Barbaud en ze maakt een biologische rode dessertwijn. Lekker zoet, van de druiven Grenache en Syrah. Lekker zoet met een bite, dat wel; de wijn heeft het alcoholpercentage van een versterkte wijn en aangename tannines. Impressies van kruidig gestoofde rode en zwarte kersen. Deze Madame kan wel een chocolademousse aan, maar zal de liefhebber ook verrassen zonder dessert, als licht gekoeld aperitief. Laat Madame Céline maar grappige dingen bedenken. Wij genieten er wel van.
€ 11,45
Deze biologische wijn is afkomstig van het wijngebied Plan de Dieu in de Rhônevallei. De strenge kwaliteitsregels waaraan de wijnen uit dit gebied voldoen tillen hem uit boven de gewone Côtes du Rhône. Een diep robijnrode kleur verraadt dat het gaat om een intense en stevige wijn. Expressieve aroma’s met impressies van zwart fruit, specerijen, vanille en chocolade. Rijke smaken van zwart fruit, bescheiden houttonen, ronde tannines en een lange afdronk.
€ 15,95
De kleur van de wijn is intens robijnrood, bijna donker. In de neus zwarte kers en specerijen (kruidnagel, zoethout, spicy). Een vol mondgevoel, waarbij de specerijen naast het zwarte fruit een duidelijke plaats innemen. De naam, maar ook het karakter, van deze wijn verwijzen naar de Noord-Rhône waar de Syrah ook wel Serine genoemd wordt. Master of Wine Cees van Casteren over de Serine: "Absoluut top. Met een aromapallet van paars fruit en Crozes-kruidigheid. Wijn met veel terroir, elegante body, nobele tannine en heerlijke fraîcheur". Hij heeft de wijn opgenomen in zijn Wijngids 2020 met een rapportcijfer 9!
€ 15,50
De wijn heeft een dieprode kleur met paarse gloed, in de neus een explosie van rood en zwart fruit en impressies van tijm, rozemarijn en een hint van caramel. Dit alles komt in de mond samen met fijne tannines die de wijn structuur gegeven. Een door de pers (Hamersma, Robert Parker) geprezen wijn. De wijn heeft geen hout “gezien”. De wijnmaker, Eric Saurel, heeft zicht tot doel gesteld om een wijn te produceren die een pure expressie is van de druiven en van zijn gunstig gelegen wijngaard bij het wijndorp Vacqueyras.
€ 27,95
De intens robijnrode kleur voorspelt een intense smaakervaring. In de neus impressies van framboos, zoethout en vanille. In de mond komen deze aroma’s terug samen met elegante en zachte tannines. En… de belofte van een intense smaakervaring wordt helemaal waargemaakt. Een heel passende begeleider van entrecote of van een stevige wild schotel. Le Clos is afkomstig van de gelijknamige wijngaard, een perceel vlakbij de wijnmakerij van Montirius. De bodem is gelaagd en bestaat uit zand, diverse soorten klei, zandsteen en kalksteen. De wijnranken zijn 25 jaar oud en de opbrengst is beperkt to 15 hectoliter per hectare. De wijn is gevinifieerd en gerijpt in betonnen vaten en heeft geen eikenhout gezien. De verdere ontwikkeling van de wijn vindt op fles plaats. Nu te drinken maar desgewenst nog tot 2026 op te leggen.