€ 8,95
Dit is een speciale rosé. Je komt de witte druivensoort Muscat niet zo vaak tegen in een roséwijn. Hier vormt deze druif een blend met de druiven Syrah en Colombard. En dat proef je. De kenmerkende rijke aroma's en smaken van de muscat geven de wijn een heel eigen karakter met in de neus naast het fruit tevens florale aroma's; fris in de mond met impressies van wilde aardbei en rijpe perzik.
€ 15,60
Deze aangenaam friszoete mousserende wijn is gemaakt van de traditionele druiven Muscat en Clairette. De fijne mousse stijgt eindeloos in het glas. Aroma’s en smaken van citroen, peer en van de muskaatdruif. De wijn is gemaakt op de voor de streek traditionele wijze, de Méthode Dioise Ancestrale. Kenmerkend zijn de restsuikers in de wijn en het lage alcoholgehalte. Een fijn aperitief, maar ook een passende wijn bij fruit desserts.
€ 13,50
Uitgebalanceerd en beheerst. Deze muscat heeft duidelijk het “parfum” van de muskaatdruif, maar niet over the top. Je blijft de geur zoeken en vinden. Daarnaast nog impressies van bloesem en witte bloemen in de neus. In de mond naast de muskaat ook tonen van tropisch fruit zoals lychee. De wijn blijft spannend met heerlijk crispy citrusfruit dat al dat verleidelijke zoete fruit in toom houdt. Voegt iets toe aan je kaasfondue, maar heeft ook voldoende voor het betere genieten zonder meer.
€ 14,95
Een combinatie van een selectie van plots op de karakteristieke terroirs van Luberon, druiven afkomstig van ranken die meer dan 30 jaar oud zijn en een wijnmaker die dit alles op een mooie wijze tot uiting laat komen in een wijn. Dat is precies wat er bij de Grand Marrenon Rouge is gebeurd: na de vergisting wordt de wijn gedurende één jaar gerijpt in Frans eikenhouten vaten, waarvan 30% van de vaten nieuw is en de overige 70% 1 jaar oud. De houtrijping komt erg mooi naar voren in de wijn, maar is zeker niet overheersend! Het frisse fruit in combinatie met de tonen van leer en olijven maakt het een spannende en zeer genietbare wijn met een rijke en zijdezachte afdronk.
€ 12,95
Laat me eens gek doen, denkt wijnmaakster Céline Barbaud en ze maakt een biologische rode dessertwijn. Lekker zoet, van de druiven Grenache en Syrah. Lekker zoet met een bite, dat wel; de wijn heeft het alcoholpercentage van een versterkte wijn en aangename tannines. Impressies van kruidig gestoofde rode en zwarte kersen. Deze Madame kan wel een chocolademousse aan, maar zal de liefhebber ook verrassen zonder dessert, als licht gekoeld aperitief. Laat Madame Céline maar grappige dingen bedenken. Wij genieten er wel van.
€ 21,95
Alégrio is de Provençaalse naam voor vreugde. En dat is precies wat je ervaart als je deze bleekgele dessertwijn proeft. Naast het karakteristieke aroma van de muskaatdruif vinden we florale tonen (rozenblaadjes, viooltjes), honing en een verfrissende mineraliteit. Zoet, maar niet té zoet. Te gebruiken als aperitief maar ook als begeleider bij een zoet-gekruide kipgerechten met vijgen en dadels. En natuurlijk bij een chocolade dessert. De jaargang 2014 wordt door wijntijdschrift Decanter bekroond met 93 van 100 punten. Een wijn met een geweldige bewaarpotentie: 20 tot 30 jaar.
€ 18,60
Een fruitige zoet-frisse dessertwijn. Ook uitstekend geschikt als aperitief. Muscat de Beaumes de Venise is normaal gesproken een zoete wijn met aroma's en smaken van wit fruit en honing. Deze variant heeft tevens smaken van rood fruit (framboos, aardbei) omdat ook de rode variant van de Muscat druif is verwerkt. Dat maakt hem bijzonder, een wijn die je niet veel tegenkomt. Serveren op koelkast temperatuur.
€ 22,00
Deze dessertwijn heeft al ruim een decennium rijping achter de rug. En dat kun je zien, ruiken en proeven. De wijn heeft een diep gouden kleur en in de neus aroma's als lychee, ananas, marmelade, honing. Dit alles komt terug in de smaak waarbij de impressies van citrus (citroen en sinaasappel) zorgen voor een frisse aanzet. Met een heerlijk lange afdronk. Koel serveren.
€ 12,45
Dit is een iets zoete rosé gemaakt van de witte en de rode variant van de Muscatdruif. Een dergelijke rosé wijn is een curiositeit. De druiven zijn afkomstig van een 35 jaar geleden aangeplante wijngaard, en de opbrengst van de oogst is beperkt gehouden hetgeen de intensiteit van de wijn ten goede komt. De rosé heeft een duidelijk zoetje van de restsuikers die na de vergisting nog aanwezig zijn in de wijn. De kleur is diep rose, de aroma's en smaken van deze wijn doen denken aan die van de zoete muskaatdruif. Heerlijk als aperitief, maar ook bij iets zoete gerechtjes zoals meloen met parmaham.