€ 8,95
Dit is een speciale rosé. Je komt de witte druivensoort Muscat niet zo vaak tegen in een roséwijn. Hier vormt deze druif een blend met de rode druiven Caladoc en Vermentino. En dat proef je. De kenmerkende rijke aroma's en smaken van de muscat geven de wijn een heel eigen karakter met in de neus naast het fruit tevens florale aroma's; fris in de mond met impressies van wilde aardbei en rijpe perzik.
€ 13,95
Deze aangenaam friszoete mousserende wijn is gemaakt van de traditionele druiven Muscat en Clairette. De fijne mousse stijgt eindeloos in het glas. Aroma’s en smaken van citroen, peer en van de muskaatdruif. De wijn is gemaakt op de voor de streek traditionele wijze, de Méthode Dioise Ancestrale. Kenmerkend zijn de restsuikers in de wijn en het lage alcoholgehalte. Een fijn aperitief, maar ook een passende wijn bij fruit desserts.
€ 14,95
Verfijnde bubbel. Zo zou je deze delicaat mousserende wijn kunnen noemen. Voor de aroma’s en smaken moeten we naar de boomgaard: rijpe appel, peer en perzik. Dan naar de exotisch fruit markt: lychee. Maar ook in de bakkerij: brioche in de neus. Frédéric Raspail is niet geheimzinnig over het ‘geheim van de smid’. Druiven van oude wijnranken. Zorgvuldige werkwijze in de wijnmakerij. Tweede vergisting op de fles waardoor de fijne mousse ontstaat. Een lange rijpingsperiode op de fles met brioche aroma’s als resultaat. Perfect om een fijne avond met vrienden of familie te beginnen. Met deze wijn bereid je ze een genereus welkom.
€ 15,95
Een avontuurlijke wijn waaraan heel veel te beleven valt. In de eerste plaats zijn gouden glans in je glas, het gevolg van een half jaar houtrijping. Vervolgens een complexe neus met florale tonen en impressies van kruidig hout. In de mond de fijne mousse, de wijn combineert frisheid met een rijke smaak. Verder impressie van gestoofd fruit, kruidigheid en brioche. Een lange afdronk met over elkaar heen rollende aangename (na)smaaksensaties. Zoek je een spannende bubble, dan hoef je niet verder te zoeken. Hier is ie.
€ 12,45
Uitgebalanceerd en beheerst. Deze muscat heeft duidelijk het “parfum” van de muskaatdruif, maar niet over the top. Je blijft de geur zoeken en vinden. Daarnaast nog impressies van bloesem en witte bloemen in de neus. In de mond naast de muskaat ook tonen van tropisch fruit zoals lychee. De wijn blijft spannend met heerlijk crispy citrusfruit dat al dat verleidelijke zoete fruit in toom houdt. Voegt iets toe aan je kaasfondue, maar heeft ook voldoende voor het betere genieten zonder meer.
€ 21,95
Alégrio is de Provençaalse naam voor vreugde. En dat is precies wat je ervaart als je deze bleekgele dessertwijn proeft. Naast het karakteristieke aroma van de muskaatdruif vinden we florale tonen (rozenblaadjes, viooltjes), honing en een verfrissende mineraliteit. Zoet, maar niet té zoet. Te gebruiken als aperitief maar ook als begeleider bij een zoet-gekruide kipgerechten met vijgen en dadels. En natuurlijk bij een chocolade dessert. De jaargang 2014 wordt door wijntijdschrift Decanter bekroond met 93 van 100 punten. Een wijn met een geweldige bewaarpotentie: 20 tot 30 jaar.
€ 17,95
Een fruitige zoet-frisse dessertwijn. Ook uitstekend geschikt als aperitief. Muscat de Beaumes de Venise is normaal gesproken een zoete wijn met aroma's en smaken van wit fruit en honing. Deze variant heeft tevens samen van rood fruit (framboos, aardbei) omdat ook de rode variant van de Muscat druif is verwerkt. Dat maakt hem bijzonder, een wijn die je niet veel tegenkomt. Serveren op koelkast temperatuur.
€ 12,45
Een zeer toegankelijke (zo goed als) droge wijn van de Muscatdruif met een heel klein beetje natuurlijk restsuiker. Bij de verwerking van de geoogste druiven en bij de bereiding van de wijn is de temperatuur heel laag gehouden. Hierdoor komen de aroma's van de druiven optimaal tot uitdrukking in de wijn. En dat proef je. Een wijn die er mag zijn, voor op het terras en als perfecte begeleider van asperges.