€ 11,95
De wijn is afkomstig uit Lirac, een van de kwaliteitsgebieden van de Zuidelijke Rhône. De grotendeels gekneusde druiven worden vergist gedurende ruim twee weken. Daarna ontwikkelt 25 % van de wijn zich gedurende 12 maanden in eikenhouten barriques waarna het wordt samengevoegd met de overige 75% die is gerijpt in traditionele betonnen vaten. De wijn heeft een diep robijnrode kleur en aroma’s en smaken van zwart fruit, garrigue (struikgewas) en specerijen. Deze wijn kan goed worden opgelegd en ontwikkelt zich in de fles. Een niet alledaagse klassewijn.
€ 15,60
Deze aangenaam friszoete mousserende wijn is gemaakt van de traditionele druiven Muscat en Clairette. De fijne mousse stijgt eindeloos in het glas. Aroma’s en smaken van citroen, peer en van de muskaatdruif. De wijn is gemaakt op de voor de streek traditionele wijze, de Méthode Dioise Ancestrale. Kenmerkend zijn de restsuikers in de wijn en het lage alcoholgehalte. Een fijn aperitief, maar ook een passende wijn bij fruit desserts.
€ 16,85
Zoek je een volle, intense rode wijn dan ga je hier plezier aan beleven. Een voorgaande jaargang van deze wijn (2016) heeft 93 Parker punten en een 9- in de Wijngids 2020 ontvangen. Afkomstig van biologische landbouw. De wijnranken zijn meer dan een halve eeuw oud wat de kwaliteit van de druiven en de wijn ten goede komt. De wijn is deels in roestvrij stalen tanks en deels op Frans eikenhout gerijpt. Wijn met veel persoonlijkheid, die nu op dronk is, maar ook nog kan worden opgelegd. Goede prijs-kwaliteit verhouding.
€ 17,15
Verfijnde bubbel. Zo zou je deze delicaat mousserende wijn kunnen noemen. Voor de aroma’s en smaken moeten we naar de boomgaard: rijpe appel, peer en perzik. Dan naar de exotisch fruit markt: lychee. Maar ook in de bakkerij: brioche in de neus. Frédéric Raspail is niet geheimzinnig over het ‘geheim van de smid’. Druiven van oude wijnranken. Zorgvuldige werkwijze in de wijnmakerij. Tweede vergisting op de fles waardoor de fijne mousse ontstaat. Een lange rijpingsperiode op de fles met brioche aroma’s als resultaat. Perfect om een fijne avond met vrienden of familie te beginnen. Met deze wijn bereid je ze een genereus welkom.
€ 19,45
De wijn heeft een dieprode kleur met paarse gloed, in de neus een explosie van rood en zwart fruit en impressies van tijm, rozemarijn en een hint van caramel. Dit alles komt in de mond samen met fijne tannines die de wijn structuur gegeven. Een door de pers (Hamersma, Robert Parker) geprezen wijn. De wijn heeft geen hout “gezien”. De wijnmaker, Eric Saurel, heeft zicht tot doel gesteld om een wijn te produceren die een pure expressie is van de druiven en van zijn gunstig gelegen wijngaard bij het wijndorp Vacqueyras.
€ 19,95
Met de 2.400 flessen die er jaarlijks van deze exclusieve wijn wordt geproduceerd moeten we het als wijnliefhebbers van deze wereld doen. De druivenranken zijn meer dan 50 jaar geleden aangeplant op een gunstig gelegen wijngaard in de heuvels rond Cairanne. Na de vinificatie heeft de wijn zich gedurende 20 maanden in acht eikenhouten vaten (228 liter) kunnen ontwikkelen. Intens rode kleur, kruidige expressieve neus, mondvullende smaak met stevige, rijpe tannine, veel alcohol, nieuw eiken, cassis en bramen. Beschaafd peperig in de lange, minerale en kruidige afdronk. 94 Parkerpunten, een 9 in de Wijngids 2020.
€ 21,95
Alégrio is de Provençaalse naam voor vreugde. En dat is precies wat je ervaart als je deze bleekgele dessertwijn proeft. Naast het karakteristieke aroma van de muskaatdruif vinden we florale tonen (rozenblaadjes, viooltjes), honing en een verfrissende mineraliteit. Zoet, maar niet té zoet. Te gebruiken als aperitief maar ook als begeleider bij een zoet-gekruide kipgerechten met vijgen en dadels. En natuurlijk bij een chocolade dessert. De jaargang 2014 wordt door wijntijdschrift Decanter bekroond met 93 van 100 punten. Een wijn met een geweldige bewaarpotentie: 20 tot 30 jaar.
€ 28,95
Een topper uit de Zuidelijke Rhône. 100% Syrah. Met impressies van zwart fruit (braam, zwarte bes), vanilletonen, cederhout, specerijen (zwarte peper). Het karakter van de wijn wordt mede bepaald door de lange rijping op nieuw eikenhouten vaten (24 maanden). Een uitgelezen begeleider van o.a. hazenpeper, vegetarische herfstschotels, gegrild vlees en stevige kaasplank.
€ 37,00
De intens robijnrode kleur voorspelt een intense smaakervaring. In de neus impressies van framboos, zoethout en vanille. In de mond komen deze aroma’s terug samen met elegante en zachte tannines. En… de belofte van een intense smaakervaring wordt helemaal waargemaakt. Een heel passende begeleider van entrecote of van een stevige wild schotel. Le Clos is afkomstig van de gelijknamige wijngaard, een perceel vlakbij de wijnmakerij van Montirius. De bodem is gelaagd en bestaat uit zand, diverse soorten klei, zandsteen en kalksteen. De wijnranken zijn 25 jaar oud en de opbrengst is beperkt to 15 hectoliter per hectare. De wijn is gevinifieerd en gerijpt in betonnen vaten en heeft geen eikenhout gezien. De verdere ontwikkeling van de wijn vindt op fles plaats. Nu te drinken maar desgewenst nog tot 2026 op te leggen.
€ 18,15
Een avontuurlijke wijn waaraan heel veel te beleven valt. In de eerste plaats zijn gouden glans in je glas, het gevolg van een half jaar houtrijping. Vervolgens een complexe neus met florale tonen en impressies van kruidig hout. In de mond de fijne mousse, de wijn combineert frisheid met een rijke smaak. Verder impressie van gestoofd fruit, kruidigheid en brioche. Een lange afdronk met over elkaar heen rollende aangename (na)smaaksensaties. Zoek je een spannende bubble, dan hoef je niet verder te zoeken. Hier is ie.
€ 25,45
Complex en gul. Zoals het een wijn van de Viognier-druif uit het gebied Condrieu betaamt zult u zeggen. Maar… deze wijn is afkomstig van de Zuidelijke Rhône. Toch heeft hij de statuur van een top viognier uit Condrieu, de bakermat van dit type wijnen. Met deze witte wijn van streng geselecteerde druiven, vergisting op grote nieuw eikenhouten vaten en een rijping van 18 maanden heeft wijnmaker Jean-Marc Autran (opnieuw) een indrukwekkend visitekaartje afgegeven. Een gastronomische wijn avant la lettre.
€ 16,95
Een fijne Rhônewijn geproduceerd door het "5 sterren domein" van de familie Saurel. Eric Saurel en dochter Justine werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om zeker te zijn van de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir. Juist daarom worden er in het wijngoed ook geen houten vaten gebruikt. Na de vergisting ontwikkelt de wijn zich gedurende een jaar. Het resultaat is een pure wijn met, naast de pure (rood) fruit impressies ook smoky en kruidige tonen. Een mooie wijn om zo te drinken, maar ook met licht maaltijden.
€ 31,95
Het vlaggenschip van Jean-Pierre Boisson en zijn dochter, wijnmaakster Emilie. Elisabeth Chambellan bracht in 1777 door haar huwelijk met Jean-Louis Boisson de wijngaarden in de familie. Gemaakt van 95% Grenache van 100 jaar oude wijnranken. En verder: alle twaalf andere druivensoorten die zijn toegestaan voor een Châteauneuf du Pape wijn. Aromatisch, complex, rijp rood fruit, zachte specerijen in de neus. Krachtig en omvangrijk in de mond met smaken van zwart en rood fruit, chocolade, spicy, zoethout en zijdezachte tannines. Lange afdronk. Zonder twijfel een wijn met karakter.
€ 21,75
De kleur van de wijn is intens robijnrood, bijna donker. In de neus zwarte kers en specerijen (kruidnagel, zoethout, spicy). Een vol mondgevoel, waarbij de specerijen naast het zwarte fruit een duidelijke plaats innemen. De naam, maar ook het karakter, van deze wijn verwijzen naar de Noord-Rhône waar de Syrah ook wel Serine genoemd wordt. Master of Wine Cees van Casteren over de Serine: "Absoluut top. Met een aromapallet van paars fruit en Crozes-kruidigheid. Wijn met veel terroir, elegante body, nobele tannine en heerlijke fraîcheur". Hij heeft de wijn opgenomen in zijn Wijngids 2020 met een rapportcijfer 9!
€ 29,50
Een exclusieve rode wijn; per jaar worden er slechts 4500 flessen geproduceerd. Gemaakt van Grenache van oude ranken aangeplant op de favoriete grondsoort van deze druif (de ronde keitjes op kalkachtige klei), beperkte opbrengst (27 hl/ha). De wijn heeft gedurende 15 maanden gerijpt op 600 liter houten vaten. Het resulteert in een door de wijnpers alom geprezen wijn. Rhône specialist Jeb Dunnick geeft 94 van de 100 punten. Verwacht een genereuze rode wijn met weelderig zwart fruit (kers, pruim), zachte tannines, zeer lange afdronk. De sympathieke producent Richard Maby laat weten: "tasting this wine is a moment of intense emotion". Wij kunnen dit beamen.
€ 22,95
Als je van een rijke, krachtige en toch evenwichtige rosé houdt, is deze voor jou. De pers strooit met superlatieven over deze wijn. Oké, we noemen er eentje: een "alpha rosé". Gemaakt van gelijke delen Grenache Noir en Grenache Blanc afkomstig van bijna 50 jaar oude wijnranken. Vergist en 9 maanden gerijpt in grote nieuw eikenhouten vaten. Dit resulteert in een buitencategorie rosé. De afdronk is fenomenaal en biedt echo's van alle aroma's en smaken die je bij het proeven hebt ervaren. In de zomer bij een Marokkaans tajine gerecht, in de winter bij een oer-hollandse hachee, maar ook om zo te drinken op een onstuimige herfstavond, het biedt je zeker warmte en rust.
€ 15,65
De wat intensere kleur van deze rosé is karakteristiek voor wijnen uit Tavel. De blend van Cinsault en Grenache geeft impressies van passiefruit en meloen. Het rijpe rode fruit en zijn smaakintensiteit tilt deze wijn uit boven de gemiddelde terrasrosé. Alom geprezen door de internationale pers. Een klasse-rosé die de goede reputatie van de wijnregio Tavel meer dan waar maakt.
€ 24,95
Een beauty. Het bouquet wordt gekenmerkt door aroma’s van rijpe zwarte kers, kruidigheid en nieuw leer. In de mond impressies van bosbes, aardbei en cederhout. Gigondas is, na Châteauneuf du Pape, de tweede cru in de Zuidelijke Rhône. Het karakter van de wijnen uit deze beide gebieden komt overeen: nadruk op zwart fruit en kruidigheid; vaak geheel of gedeeltelijk op hout gerijpt. Deze wijn heeft 24 maanden op eikenhouten vaten gerijpt en is uitermate geschikt om nog verder te laten ontwikkelen op de fles.
€ 21,75
Een mondstrelende wijn met impressies van rood fruit (kers, aardbei, framboos) en specerijen (zoethout) die in aangenaam zachte tannines zijn “ingepakt”. De druivensoort is Grenache (100%), de ranken zijn 55 jaar oud, en de wijngaard is door Justine Saurel, de jongste wijnmaker van de familie, tot Jardin Secret omgedoopt. Een genietwijn op zich, afkomstig van biologisch-dynamische wijnbouw.
€ 17,25
Topwijn afkomstig van de wijngaarden boven het wijndorp Sablet. Een rijp bouquet met aroma’s en smaken van zwart fruit (kers, bosbes, braam), maar ook van vanille, zoethout en koffie. De wijn is in balans, gelaagd en heeft een lange afdronk. Uitgelezen wijn als begeleider van een kruidige wild- of vleesmaaltijd. Wijnmaker Jean-Marc Autran maakt zijn prima reputatie met deze wijn meer dan waar. Ook naar het oordeel van het panel van Nederlandse Masters of Wine die de jaargang 2016 van deze wijn met een 9 beoordelen en hem opnamen in De Wijngids 2020 met de 400 beste wijnen beneden € 25,00.
€ 18,40
Les Brigands = De Bandieten. Je moet bandietenlef hebben als wijnmaker om een “grote” wijn als deze te maken met druiven die afkomstig zijn van de vlakkere percelen van de Rhône-vallei. Bandiet Céline Barbaud van Domaine des Favards heeft dat lef, ze heeft de oude ranken met beperkte opbrengst van hoge kwaliteit niet vervangen door jonge meer productieve aanplant. Verder heeft ze geïnvesteerd in gecertificeerd biologische wijnbouw, handmatige oogst, 12 maanden rijping van de wijn in barriques. Het resultaat is een wijn van klasse: intense aroma’s en smaken van rijp, bijna jammy, fruit, specerijen en duidelijke houttonen. Dit alles in evenwicht en met een eindeloos lange afdronk. In bandietentaal: een wijn die je niet kunt laten liggen. Hoewel: als je hem eenmaal te pakken hebt, kun je hem rustig nog een paar jaar laten liggen. Wordt hij niet slechter van.
€ 7,95
Smaakvolle wijn met zijn verleidelijke aroma's van vers fruit en struikgewas. Duidelijke fruittonen en een beetje Provençaalse kruidigheid in de smaak. Aangename, niet te strenge, tannines. De wijn is in evenwicht, het alcohol niet brandend of log. Een prachtige rode instapwijn voor de beginnende wijndrinker en een plezierige verrassing voor de gevorderde liefhebber. Lekker om zo te drinken, of bij een eenvoudige maaltijd. Van harte aanbevolen.
Niet op voorraad
Een zeer toegankelijke (zo goed als) droge wijn van de Muscatdruif met een heel klein beetje natuurlijk restsuiker. Bij de verwerking van de geoogste druiven en bij de bereiding van de wijn is de temperatuur heel laag gehouden. Hierdoor komen de aroma's van de druiven optimaal tot uitdrukking in de wijn. En dat proef je. Een wijn die er mag zijn, voor op het terras en als perfecte begeleider van asperges.
€ 12,95
Laat me eens gek doen, denkt wijnmaakster Céline Barbaud en ze maakt een biologische rode dessertwijn. Lekker zoet, van de druiven Grenache en Syrah. Lekker zoet met een bite, dat wel; de wijn heeft het alcoholpercentage van een versterkte wijn en aangename tannines. Impressies van kruidig gestoofde rode en zwarte kersen. Deze Madame kan wel een chocolademousse aan, maar zal de liefhebber ook verrassen zonder dessert, als licht gekoeld aperitief. Laat Madame Céline maar grappige dingen bedenken. Wij genieten er wel van.