Biologische wijn wordt gemaakt van organisch geteelde druiven. In de wijnbouw wordt afgezien van het gebruik van door de mens gefabriceerde grondverrijkings- en bestrijdingsmiddelen. Bij de vergisting van de druiven wordt minimaal gewerkt volgens de EU richtlijnen voor de productie van organische wijn.
Duo du Nord levert de volgende biologische wijnen:
€ 11,15
De producent van deze wijn zoekt altijd naar balans tussen tussen frisheid en concentratie. Dat proef je ook in de Baroques, een rode wijn waar je niet moe van wordt, en die niet snel verveelt. Barstensvol impressies van zwart en rood fruit, soepel, zachte tannines veel intensiteit. Een "wijn voor elke dag" met een karrenvracht aan karakter.
€ 11,25
Dit is de rosé uit de Côtes du Rhône-lijn van Domaine des Favards met de mooie naam Les Bons Moments. Deze rosé is gemaakt van een blend van klassieke Rhône druiven. In de neus overheersen aroma's van rood fruit, zoals aardbei en framboos en een hint van peper. In de mond naast het fruit ook een lichte smaak van gember. Al met al een verfrissende rosé met toch een weelderig mondgevoel, geschikt als aperitief, maar ook om te drinken bij een lichte maaltijd. Een biologische rosé voor de liefhebber.
€ 11,25
Biologische wijn, een soepele en toegankelijke rode Côtes du Rhône volgens het boekje. Multi-inzetbaar is hij: je kunt deze wijn zowel als aperitief te drinken als begeleider van bijvoorbeeld een zomerse barbecue. Het merendeel van de Grenache in de blend zorgt ervoor dat er veel fruitigheid te beleven valt, daarnaast zijn de tannines heel fijn. Voor veel Nederlanders geen onbekende wijn, op de naastgelegen camping staat hij uiteraard op de kaart. Tip: koel de wijn iets terug in de zomer om het fruit nog meer te accentueren. Bekroond met 2 gouden medailles!
€ 11,95
1 fles gekocht = 1 boom geplant. Met de uitgave van de Elzéard-wijnen voorziet wijnmaker Florian André in biologische kwaliteitswijnen die gemaakt zijn met respect voor de natuur en tegelijkertijd bijdragen aan het herstel van bossen. Het fruitige karakter van de wijn in combinatie met aangename zuren en tannines maken dit een wijn die uitermate geschikt is om zo te drinken of met een lichte maaltijd.
€ 12,60
Niet voor niets heeft deze wijn de naam "Le Cadet" gekregen, ofwel "Het jongste broertje": het is namelijk de kleine broer van de Vacqueyras, Gigondas en Côtes du Rhône-wijnen van het familiebedrijf. Eric Saurel en dochter Justine werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om de wijn de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir mee te geven. Bij het wijnmaakproces wordt enkel gebruik gemaakt van de reeds op de druif aanwezige wilde gisten, er wordt geen gebruik gemaakt van houtrijping en er wordt geen sulfiet toegevoegd bij het bottelen van de wijn. Het resultaat is een pure, elegante wijn met veel fruitigheid. Puur genieten dus!
€ 13,95
Laat me eens gek doen, denkt wijnmaakster Céline Barbaud en ze maakt een biologische rode dessertwijn. Lekker zoet, van de druiven Grenache en Syrah. Lekker zoet met een bite, dat wel; de wijn heeft het alcoholpercentage van een versterkte wijn en aangename tannines. Impressies van kruidig gestoofde rode en zwarte kersen. Deze Madame kan wel een chocolademousse aan, maar zal de liefhebber ook verrassen zonder dessert, als licht gekoeld aperitief. Laat Madame Céline maar grappige dingen bedenken. Wij genieten er wel van.
€ 14,95
1 fles gekocht = 1 boom geplant. Met de uitgave van de Elzéard-wijnen voorziet wijnmaker Florian André in biologische kwaliteitswijnen die gemaakt zijn met respect voor de natuur en tegelijkertijd bijdragen aan het herstel van bossen. In deze wijn komt het terroir en de expositie van de wijngaarden goed naar voren: naast het rijpe fruit heeft de wijn ook een minerale en kruidige toon. De precisie van de wijnmaker is terug te vinden in de balans en de aangename afdronk.
€ 15,95
"La Muse Papilles" ofwel "De smaakpapillen van de muze". De druiven die voor deze wijn worden gebruikt zijn afkomstig van de wijngaarden van dochter Justine Saurel. Samen met vader Eric is zij verantwoordelijk voor de productie van de wijnen. Zij werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om de wijn de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir mee te geven. Bij het wijnmaakproces wordt enkel gebruik gemaakt van de reeds op de druif aanwezige wilde gisten, er wordt geen gebruik gemaakt van houtrijping en er wordt geen sulfiet toegevoegd bij het bottelen van de wijn. Het resultaat is een pure wijn met structuur maar tegelijk ook veel fruitigheid. Een ideale partner van bijvoorbeeld pittige gerechten.
€ 17,85
Een fijne Rhônewijn geproduceerd door het "5 sterren domein" van de familie Saurel. Eric Saurel en dochter Justine werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om zeker te zijn van de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir. Juist daarom worden er in het wijngoed ook geen houten vaten gebruikt. Na de vergisting ontwikkelt de wijn zich gedurende een jaar. Het resultaat is een pure wijn met, naast de pure (rood) fruit impressies ook smoky en kruidige tonen. Een mooie wijn om zo te drinken, maar ook met licht maaltijden.
€ 19,45
Zoek je een volle, intense rode wijn dan ga je hier plezier aan beleven. Een voorgaande jaargang van deze wijn (2016) heeft 93 Parker punten en een 9- in de Wijngids 2020 ontvangen. Afkomstig van biologische landbouw. De wijnranken zijn meer dan een halve eeuw oud wat de kwaliteit van de druiven en de wijn ten goede komt. De wijn is deels in roestvrij stalen tanks en deels op Frans eikenhout gerijpt. Wijn met veel persoonlijkheid, die nu op dronk is, maar ook nog kan worden opgelegd. Goede prijs-kwaliteit verhouding.
€ 19,75
De wijn heeft een dieprode kleur met paarse gloed, in de neus een explosie van rood en zwart fruit en impressies van tijm, rozemarijn en een hint van caramel. Dit alles komt in de mond samen met fijne tannines die de wijn structuur gegeven. Een door de pers (Hamersma, Robert Parker) geprezen wijn. De wijn heeft geen hout “gezien”. De wijnmaker, Eric Saurel, heeft zicht tot doel gesteld om een wijn te produceren die een pure expressie is van de druiven en van zijn gunstig gelegen wijngaard bij het wijndorp Vacqueyras.
€ 20,25
Met de 2.400 flessen die er jaarlijks van deze exclusieve wijn wordt geproduceerd moeten we het als wijnliefhebbers van deze wereld doen. De druivenranken zijn meer dan 50 jaar geleden aangeplant op een gunstig gelegen wijngaard in de heuvels rond Cairanne. Na de vinificatie heeft de wijn zich gedurende 20 maanden in acht eikenhouten vaten (228 liter) kunnen ontwikkelen. Intens rode kleur, kruidige expressieve neus, mondvullende smaak met stevige, rijpe tannine, veel alcohol, nieuw eiken, cassis en bramen. Beschaafd peperig in de lange, minerale en kruidige afdronk. 94 Parkerpunten, een 9 in de Wijngids 2020.
€ 22,00
De kleur van de wijn is intens robijnrood, bijna donker. In de neus zwarte kers en specerijen (kruidnagel, zoethout, spicy). Een vol mondgevoel, waarbij de specerijen naast het zwarte fruit een duidelijke plaats innemen. De naam, maar ook het karakter, van deze wijn verwijzen naar de Noord-Rhône waar de Syrah ook wel Serine genoemd wordt. Master of Wine Cees van Casteren over de Serine: "Absoluut top. Met een aromapallet van paars fruit en Crozes-kruidigheid. Wijn met veel terroir, elegante body, nobele tannine en heerlijke fraîcheur". Hij heeft de wijn opgenomen in zijn Wijngids 2020 met een rapportcijfer 9!
€ 22,60
Wijnen gemaakt van 100% syrah komen we normaal gesproken in de Noord-Rhône tegen. Domaine des Favards laat je graag kennis maken met de dochter van het zuiden, de verrassende Syrah van Favards! De druiven die gebruikt worden voor deze cuvée zijn afkomstig van een perceel dat in 1985 is aangeplant. De vinificatie vindt plaats op traditionele wijze in betonnen tank, waarna de wijn 16 maanden rijpt op nieuwe eikenhouten vaten. Die rijping op houten vaten vind je ook terug in de aroma's van deze wijn: naast het zwarte bessen en kersen kan je ook duidelijk vanille en hout waarnemen in de wijn! Volle body, ronde tannines en kracht maken deze wijn een perfecte partner van onder gegrild (rood) vlees.
€ 29,95
Domaine Saint Siffrein is een familiebedrijf dat wordt gerund door oenoloog (wijnwetenschapper) Cyril Chastan en zijn zus Patricia (5e generatie). Deze uitstekende wijn heeft 12 maanden gerijpt op roestvrij stalen vaten en op op grote houten vaten (foudres genaamd). De jaargang 2014 Châteauneuf du Pape schijnt robijnrood in het glas; aroma's en smaken van rijp donker kersenfruit, zwarte bes, Provençaalse kruiden en specerijen. Deze biologische wijn is nu op dronk en blijft dat nog zeker tot 2028.
€ 33,95
Deze biologische wijn is afkomstig van het wijngebied Plan de Dieu in de Rhônevallei. De strenge kwaliteitsregels waaraan de wijnen uit dit gebied voldoen tillen hem uit boven de gewone Côtes du Rhône. Een diep robijnrode kleur verraadt dat het gaat om een intense en stevige wijn. Expressieve aroma’s met impressies van zwart fruit, specerijen, vanille en chocolade. Rijke smaken van zwart fruit, bescheiden houttonen, ronde tannines en een lange afdronk. Deze Magnum-fles (1,50 liter) is ideaal voor verder laten rijpen op fles, maar is het extra feestelijk om deze te schenken bij een mooi diner/proeverij!
€ 38,95
De intens robijnrode kleur voorspelt een intense smaakervaring. In de neus impressies van framboos, zoethout en vanille. In de mond komen deze aroma’s terug samen met elegante en zachte tannines. En… de belofte van een intense smaakervaring wordt helemaal waargemaakt. Een heel passende begeleider van entrecote of van een stevige wild schotel. Le Clos is afkomstig van de gelijknamige wijngaard, een perceel vlakbij de wijnmakerij van Montirius. De bodem is gelaagd en bestaat uit zand, diverse soorten klei, zandsteen en kalksteen. De wijnranken zijn 25 jaar oud en de opbrengst is beperkt to 15 hectoliter per hectare. De wijn is gevinifieerd en gerijpt in betonnen vaten en heeft geen eikenhout gezien. De verdere ontwikkeling van de wijn vindt op fles plaats. Nu te drinken maar desgewenst nog tot 2026 op te leggen.
€ 62,95
Een buitengewone wijn van grote klasse, alleen gemaakt in de beste jaren, zoals 2012. De Terre d’Abel is gemaakt van druiven die afkomstig zijn van 80 jaar oude wijnranken, aangeplant door de overgrootvader (Abel) van de huidige eigenaar van het domaine. De lage opbrengst, de strenge selectie van druiven en het vakmanschap van de wijnmaker (Cyril Chastan) staan garant voor de kwaliteit van deze topwijn.