€ 17,55
De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in de Rhône-vallei, met de hand geplukt en zorgvuldig gevinifieerd en gerijpt in 20 jaar oude eikenhouten vaten. Kenmerkend voor de Grangeneuve zijn de impressies van sappig donker fruit (zwarte kers en blauwe bes), aangevuld met aardse en kruidige aroma's. De fijne mooi versmolten tannines in deze krachtige wijn maken het drinken ervan tot een aangenaam en aanhoudend avontuur. Nu op dronk. Het Amerikaanse tijdschrift Decanter waardeert de jaargang 2017 met 93 van de 100 punten.
€ 27,95
Witte Châteauneuf du Pape is schaars, minder dan 5% van de totale wijnproductie in dit beroemde wijngebied is wit. En deze verfrissende wijn, die geen houtrijping heeft gehad, is een van de fijnste exemplaren. Het is een blend van vier typische Rhône druiven (o.a. Clairette, Grenache Blanc en Rousanne). De schitterende citroengele kleur en het complexe aroma-pallet met impressies van citrus, peer, perzik, meidoorn en verse gemberwortel verleiden tot het proeven van de wijn waarbij je wordt verrast door de rijkheid van de wijn. De lang aangename afdronk blijft je zintuigen strelen. Dit is genieten op niveau.
€ 29,95
Domaine Saint Siffrein is een familiebedrijf dat wordt gerund door oenoloog (wijnwetenschapper) Cyril Chastan en zijn zus Patricia (5e generatie). Deze uitstekende wijn heeft 12 maanden gerijpt op roestvrij stalen vaten en op op grote houten vaten (foudres genaamd). De jaargang 2014 Châteauneuf du Pape schijnt robijnrood in het glas; aroma's en smaken van rijp donker kersenfruit, zwarte bes, Provençaalse kruiden en specerijen. Deze biologische wijn is nu op dronk en blijft dat nog zeker tot 2028.
Niet op voorraad
Deze Châteauneuf du Pape illustreert de huisstijl van Domaine du Père Caboche met zijn elegante en feminine karakter. Aardbeien, zwarte bes, florale tonen (viooltjes, sinaasappelbloesem) en spicy zijn de impressies die deze wijn oproept. De tannines zijn zacht. Er is dus genoeg te ontdekken in deze charmante en sensuele wijn. Wijnjournalist Jebb Dunnock, die de wijn waardeert met 95 punten (van de 100), zegt over deze wijn: "It's a Rockstar in the making".
€ 31,95
Het vlaggenschip van Jean-Pierre Boisson en zijn dochter, wijnmaakster Emilie. Elisabeth Chambellan bracht in 1777 door haar huwelijk met Jean-Louis Boisson de wijngaarden in de familie. Gemaakt van 95% Grenache van 100 jaar oude wijnranken. En verder: alle twaalf andere druivensoorten die zijn toegestaan voor een Châteauneuf du Pape wijn. Aromatisch, complex, rijp rood fruit, zachte specerijen in de neus. Krachtig en omvangrijk in de mond met smaken van zwart en rood fruit, chocolade, spicy, zoethout en zijdezachte tannines. Lange afdronk. Zonder twijfel een wijn met karakter.
€ 52,95
Een buitengewone wijn van grote klasse, alleen gemaakt in de beste jaren, zoals 2012. De Terre d’Abel is gemaakt van druiven die afkomstig zijn van 80 jaar oude wijnranken, aangeplant door de overgrootvader (Abel) van de huidige eigenaar van het domaine. De lage opbrengst, de strenge selectie van druiven en het vakmanschap van de wijnmaker (Cyril Chastan) staan garant voor de kwaliteit van deze topwijn.
€ 59,95
Deze prestigieuze wijn is afkomstig van Château de Vaudieu, een wijngoed dat daadwerkelijk is gevestigd in een kasteel (anno 1767). De huidige eigenaren hebben geïnvesteerd in de modernisering van hun wijngaarden en de wijnmakerij. Dit heeft geresulteerd in een stabiel hoge kwaliteit van de wijnen, die tot de besten in de AOC Châteauneuf du Pape worden gerekend. Deze wijn is een blend van Grenache (66%) en Syrah (34%); de Grenache is gerijpt in grote houten vaten (demi-muds), de Syrah op nieuw eiken hout (barriques). De wijn wordt gekenmerkt door impressies van weelderig zwart en rood fruit, en heeft nu al diepte door hints van chocolade, menthol en caramel. Met zijn volle body, weelderigheid en lange afdronk is de wijn soepel genoeg om nu al te genieten; maar nog een jaar of 15 opleggen is ook geen probleem. (Robert Parker waardeert deze jaargang met 93 punten).
Niet op voorraad
Deze intense, friszoete mousserende wijn is gemaakt 100% Muscat van oude stokken. De wijn heeft aroma’s en smaken van de muskaatdruif met hints van roos en lychee en heeft een mooie lange afdronk. De wijn is gemaakt op de voor de streek traditionele wijze, de Méthode Dioise Ancestrale. Kenmerkend zijn de restsuikers in de wijn en het lage alcoholgehalte. Een fijn aperitief, maar ook een passende wijn bij pikante gerechten of fruit desserts.
€ 15,60
Deze aangenaam friszoete mousserende wijn is gemaakt van de traditionele druiven Muscat en Clairette. De fijne mousse stijgt eindeloos in het glas. Aroma’s en smaken van citroen, peer en van de muskaatdruif. De wijn is gemaakt op de voor de streek traditionele wijze, de Méthode Dioise Ancestrale. Kenmerkend zijn de restsuikers in de wijn en het lage alcoholgehalte. Een fijn aperitief, maar ook een passende wijn bij fruit desserts.
€ 24,95
Een beauty. Het bouquet wordt gekenmerkt door aroma’s van rijpe zwarte kers, kruidigheid en nieuw leer. In de mond impressies van bosbes, aardbei en cederhout. Gigondas is, na Châteauneuf du Pape, de tweede cru in de Zuidelijke Rhône. Het karakter van de wijnen uit deze beide gebieden komt overeen: nadruk op zwart fruit en kruidigheid; vaak geheel of gedeeltelijk op hout gerijpt. Deze wijn heeft 24 maanden op eikenhouten vaten gerijpt en is uitermate geschikt om nog verder te laten ontwikkelen op de fles.
€ 21,95
Een moderne benadering van een Gigondaswijn. De druiven zijn afkomstig van 50 jaar oude stokken aan de voet van het dorp. Na de handmatige oogst vindt een koude maceratie plaats, waarna de wijn wordt gefermenteerd en gerijpt op RVS-tanks. Dit geeft een delicate rode wijn met veel fris fruit en kruidigheid. De visie van de wijnmaker Mattieu Ponson om pure wijnen met frisheid te maken komt in deze wijn zeker naar voren!
€ 29,50
Een exclusieve rode wijn; per jaar worden er slechts 4500 flessen geproduceerd. Gemaakt van Grenache van oude ranken aangeplant op de favoriete grondsoort van deze druif (de ronde keitjes op kalkachtige klei), beperkte opbrengst (27 hl/ha). De wijn heeft gedurende 15 maanden gerijpt op 600 liter houten vaten. Het resulteert in een door de wijnpers alom geprezen wijn. Rhône specialist Jeb Dunnick geeft 94 van de 100 punten. Verwacht een genereuze rode wijn met weelderig zwart fruit (kers, pruim), zachte tannines, zeer lange afdronk. De sympathieke producent Richard Maby laat weten: "tasting this wine is a moment of intense emotion". Wij kunnen dit beamen.
€ 15,45
Euforisch waren we nadat we deze wijn hadden geproefd. Niet gek, want deze wijn is met maarliefst 2 sterren bekroond in de Guide Hachette! Een frisheid die je niet zo vaak tegenkomt in witte wijnen uit de Lirac. Daarnaast intense aroma's en smaken. Denk aan limoen, nectarine, perzik, citroengras. Een lange minerale afdronk. Een groot plezier om zo te drinken, maar ook geschikt als begeleider van zomerse gerechten. Van harte aanbevolen.
€ 11,95
De wijn is afkomstig uit Lirac, een van de kwaliteitsgebieden van de Zuidelijke Rhône. De grotendeels gekneusde druiven worden vergist gedurende ruim twee weken. Daarna ontwikkelt 25 % van de wijn zich gedurende 12 maanden in eikenhouten barriques waarna het wordt samengevoegd met de overige 75% die is gerijpt in traditionele betonnen vaten. De wijn heeft een diep robijnrode kleur en aroma’s en smaken van zwart fruit, garrigue (struikgewas) en specerijen. Deze wijn kan goed worden opgelegd en ontwikkelt zich in de fles. Een niet alledaagse klassewijn.
Niet op voorraad
Deze Rosé komt uit de Lirac, een wijngebied dat geroemd wordt om de kwaliteit van zijn rosé wijnen. En niet voor niets, probeer deze wijn maar. Aroma's van rood fruit, citrus en een pietsie kruidigheid. Een frisse wijn met delicate smaken en een intense textuur. In de afdronk minerale tonen. Een aperitief dat er mag zijn, er valt veel aan te beleven. Maar als begeleider van salades zal de de wijn ook verrassen.
€ 21,95
Alégrio is de Provençaalse naam voor vreugde. En dat is precies wat je ervaart als je deze bleekgele dessertwijn proeft. Naast het karakteristieke aroma van de muskaatdruif vinden we florale tonen (rozenblaadjes, viooltjes), honing en een verfrissende mineraliteit. Zoet, maar niet té zoet. Te gebruiken als aperitief maar ook als begeleider bij een zoet-gekruide kipgerechten met vijgen en dadels. En natuurlijk bij een chocolade dessert. De jaargang 2014 wordt door wijntijdschrift Decanter bekroond met 93 van 100 punten. Een wijn met een geweldige bewaarpotentie: 20 tot 30 jaar.
€ 17,70
Deze licht goudgele dessertwijn heeft intense aroma's van ingelegde pruim, sinaasappelzest, kweepeer, honing en en een florale toets van lelie en lavendel. Je proeft smaken van geglazuurde peer en pruim, honing, citrusfruit en een hint van vlierbes. Heerlijk bij een tarte tatin van peer met blauw-geaderde kaas. Maar eigenlijk is dit ook een heel smaakvol zoet aperitief. Koel serveren.
€ 18,60
Een fruitige zoet-frisse dessertwijn. Ook uitstekend geschikt als aperitief. Muscat de Beaumes de Venise is normaal gesproken een zoete wijn met aroma's en smaken van wit fruit en honing. Deze variant heeft tevens smaken van rood fruit (framboos, aardbei) omdat ook de rode variant van de Muscat druif is verwerkt. Dat maakt hem bijzonder, een wijn die je niet veel tegenkomt. Serveren op koelkast temperatuur.
€ 17,95
Deze dessertwijn heeft al ruim een decennium rijping achter de rug. En dat kun je zien, ruiken en proeven. De wijn heeft een diep gouden kleur en in de neus aroma's als lychee, ananas, marmelade, honing. Dit alles komt terug in de smaak waarbij de impressies van citrus (citroen en sinaasappel) zorgen voor een frisse aanzet. Met een heerlijk lange afdronk. Koel serveren.
€ 16,50
Typisch wit voor de streek Vacqueyras: deze wijn is een blend van de druiven Grenache Roussanne en Marsanne. Dit levert een wijn op die goudgeel in het glas glinstert met een stevige body en zuivere aroma's van peer, perzik, nectarine en florale tonen die doen denken aan witte bloesem en kamperfoelie. Een rijke wijn die voldoende frisheid heeft om spannend te blijven. Wijnjournalist Jeb Dunnuck over deze wijn: een verborgen juweeltje om de komen 4 jaar van te genieten.
€ 22,75
Een goede body, maar zonder verlies van balans! Na de handmatige oogst van de druiven en de vergisting wordt de wijn gedurende 12 maanden gerijpt in houten vaten. Resultaat is een diep robijnrode kleur en een bom van aroma's en smaken! De wijn is nu al mooi op dronk (april 2023) en geeft een mooie balans tussen het fruit en de houttonen. Niet voor niets is jaargang 2020 onderscheiden met een zilveren en bronzen medaille bij verschillende concoursen!
€ 19,45
De wijn heeft een dieprode kleur met paarse gloed, in de neus een explosie van rood en zwart fruit en impressies van tijm, rozemarijn en een hint van caramel. Dit alles komt in de mond samen met fijne tannines die de wijn structuur gegeven. Een door de pers (Hamersma, Robert Parker) geprezen wijn. De wijn heeft geen hout “gezien”. De wijnmaker, Eric Saurel, heeft zicht tot doel gesteld om een wijn te produceren die een pure expressie is van de druiven en van zijn gunstig gelegen wijngaard bij het wijndorp Vacqueyras.
€ 37,00
De intens robijnrode kleur voorspelt een intense smaakervaring. In de neus impressies van framboos, zoethout en vanille. In de mond komen deze aroma’s terug samen met elegante en zachte tannines. En… de belofte van een intense smaakervaring wordt helemaal waargemaakt. Een heel passende begeleider van entrecote of van een stevige wild schotel. Le Clos is afkomstig van de gelijknamige wijngaard, een perceel vlakbij de wijnmakerij van Montirius. De bodem is gelaagd en bestaat uit zand, diverse soorten klei, zandsteen en kalksteen. De wijnranken zijn 25 jaar oud en de opbrengst is beperkt to 15 hectoliter per hectare. De wijn is gevinifieerd en gerijpt in betonnen vaten en heeft geen eikenhout gezien. De verdere ontwikkeling van de wijn vindt op fles plaats. Nu te drinken maar desgewenst nog tot 2026 op te leggen.
€ 16,95
Een fijne Rhônewijn geproduceerd door het "5 sterren domein" van de familie Saurel. Eric Saurel en dochter Justine werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om zeker te zijn van de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir. Juist daarom worden er in het wijngoed ook geen houten vaten gebruikt. Na de vergisting ontwikkelt de wijn zich gedurende een jaar. Het resultaat is een pure wijn met, naast de pure (rood) fruit impressies ook smoky en kruidige tonen. Een mooie wijn om zo te drinken, maar ook met licht maaltijden.