€ 18,90
De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in de Rhône-vallei, met de hand geplukt en zorgvuldig gevinifieerd en gerijpt in 20 jaar oude eikenhouten vaten. Kenmerkend voor de Grangeneuve zijn de impressies van sappig donker fruit (zwarte kers en blauwe bes), aangevuld met aardse en kruidige aroma's. De fijne mooi versmolten tannines in deze krachtige wijn maken het drinken ervan tot een aangenaam en aanhoudend avontuur. Nu op dronk. Het Amerikaanse tijdschrift Decanter waardeert de jaargang 2017 met 93 van de 100 punten.
€ 29,95
Domaine Saint Siffrein is een familiebedrijf dat wordt gerund door oenoloog (wijnwetenschapper) Cyril Chastan en zijn zus Patricia (5e generatie). Deze uitstekende wijn heeft 12 maanden gerijpt op roestvrij stalen vaten en op op grote houten vaten (foudres genaamd). De jaargang 2014 Châteauneuf du Pape schijnt robijnrood in het glas; aroma's en smaken van rijp donker kersenfruit, zwarte bes, Provençaalse kruiden en specerijen. Deze biologische wijn is nu op dronk en blijft dat nog zeker tot 2028.
€ 27,85
Deze Châteauneuf du Pape illustreert de huisstijl van Domaine du Père Caboche met zijn elegante en feminine karakter. Aardbeien, zwarte bes, florale tonen (viooltjes, sinaasappelbloesem) en spicy zijn de impressies die deze wijn oproept. De tannines zijn zacht. Er is dus genoeg te ontdekken in deze charmante en sensuele wijn. Wijnjournalist Jebb Dunnock, die de wijn waardeert met 95 punten (van de 100), zegt over deze wijn: "It's a Rockstar in the making".
€ 33,95
Het vlaggenschip van Jean-Pierre Boisson en zijn dochter, wijnmaakster Emilie. Elisabeth Chambellan bracht in 1777 door haar huwelijk met Jean-Louis Boisson de wijngaarden in de familie. Gemaakt van 95% Grenache van 100 jaar oude wijnranken. En verder: alle twaalf andere druivensoorten die zijn toegestaan voor een Châteauneuf du Pape wijn. Aromatisch, complex, rijp rood fruit, zachte specerijen in de neus. Krachtig en omvangrijk in de mond met smaken van zwart en rood fruit, chocolade, spicy, zoethout en zijdezachte tannines. Lange afdronk. Zonder twijfel een wijn met karakter.
€ 62,95
Een buitengewone wijn van grote klasse, alleen gemaakt in de beste jaren, zoals 2012. De Terre d’Abel is gemaakt van druiven die afkomstig zijn van 80 jaar oude wijnranken, aangeplant door de overgrootvader (Abel) van de huidige eigenaar van het domaine. De lage opbrengst, de strenge selectie van druiven en het vakmanschap van de wijnmaker (Cyril Chastan) staan garant voor de kwaliteit van deze topwijn.
€ 64,95
Deze prestigieuze wijn is afkomstig van Château de Vaudieu, een wijngoed dat daadwerkelijk is gevestigd in een kasteel (anno 1767). De huidige eigenaren hebben geïnvesteerd in de modernisering van hun wijngaarden en de wijnmakerij. Dit heeft geresulteerd in een stabiel hoge kwaliteit van de wijnen, die tot de besten in de AOC Châteauneuf du Pape worden gerekend. Deze wijn is een blend van Grenache (66%) en Syrah (34%); de Grenache is gerijpt in grote houten vaten (demi-muds), de Syrah op nieuw eiken hout (barriques). De wijn wordt gekenmerkt door impressies van weelderig zwart en rood fruit, en heeft nu al diepte door hints van chocolade, menthol en caramel. Met zijn volle body, weelderigheid en lange afdronk is de wijn soepel genoeg om nu al te genieten; maar nog een jaar of 15 opleggen is ook geen probleem. (Robert Parker waardeert deze jaargang met 93 punten).
€ 24,95
Een beauty. Het bouquet wordt gekenmerkt door aroma’s van rijpe zwarte kers, kruidigheid en nieuw leer. In de mond impressies van bosbes, aardbei en cederhout. Gigondas is, na Châteauneuf du Pape, de tweede cru in de Zuidelijke Rhône. Het karakter van de wijnen uit deze beide gebieden komt overeen: nadruk op zwart fruit en kruidigheid; vaak geheel of gedeeltelijk op hout gerijpt. Deze wijn heeft 24 maanden op eikenhouten vaten gerijpt en is uitermate geschikt om nog verder te laten ontwikkelen op de fles.
€ 22,55
Een moderne benadering van een Gigondaswijn. De druiven zijn afkomstig van 50 jaar oude stokken aan de voet van het dorp. Na de handmatige oogst vindt een koude maceratie plaats, waarna de wijn wordt gefermenteerd en gerijpt op RVS-tanks. Dit geeft een delicate rode wijn met veel fris fruit en kruidigheid. De visie van de wijnmaker Mattieu Ponson om pure wijnen met frisheid te maken komt in deze wijn zeker naar voren!
€ 29,95
Een exclusieve rode wijn; per jaar worden er slechts 4500 flessen geproduceerd. Gemaakt van Grenache van oude ranken aangeplant op de favoriete grondsoort van deze druif (de ronde keitjes op kalkachtige klei), beperkte opbrengst (27 hl/ha). De wijn heeft gedurende 15 maanden gerijpt op 600 liter houten vaten. Het resulteert in een door de wijnpers alom geprezen wijn. Rhône specialist Jeb Dunnick geeft 94 van de 100 punten. Verwacht een genereuze rode wijn met weelderig zwart fruit (kers, pruim), zachte tannines, zeer lange afdronk. De sympathieke producent Richard Maby laat weten: "tasting this wine is a moment of intense emotion". Wij kunnen dit beamen.
€ 13,95
Deze Rosé komt uit de Lirac, een wijngebied dat geroemd wordt om de kwaliteit van zijn rosé wijnen. En niet voor niets, probeer deze wijn maar. Aroma's van rood fruit, citrus en een pietsie kruidigheid. Een frisse wijn met delicate smaken en een intense textuur. In de afdronk minerale tonen. Een aperitief dat er mag zijn, er valt veel aan te beleven. Maar als begeleider van salades zal de de wijn ook verrassen.
€ 14,95
Deze rode wijn is afkomstig uit de Lirac, een wijngebied dat voor zowel de rosé wijnen, witte wijnen en de rode wijnen reeds in 1947 de crustatus heeft verworven. De wijnen uit dit gebied staan bekend om de rijpheid, toch is eigenaar en wijnmaker Richard Maby erin geslaagd om deze cuvée ook voldoende frisheid en aangename zuren mee te geven. Niet voor niets is hij in 2021 uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar in de Rhône door de Guide Hachette des Vins. En laten we niet vergeten: 2021 was een zeer uitdagend wijnjaar! Een mooie balans tussen fruitigheid en kruidigheid, intensiteit, fijne structuur en frisheid maakt dit een schoolvoorbeeld van een mooie GSM-blend, genieten dus.
€ 17,15
Typisch wit voor de streek Vacqueyras: deze wijn is een blend van de druiven Grenache Roussanne en Marsanne. Dit levert een wijn op die goudgeel in het glas glinstert met een stevige body en zuivere aroma's van peer, perzik, nectarine en florale tonen die doen denken aan witte bloesem en kamperfoelie. Een rijke wijn die voldoende frisheid heeft om spannend te blijven. Wijnjournalist Jeb Dunnuck over deze wijn: een verborgen juweeltje om de komen 4 jaar van te genieten.
€ 23,45
Een goede body, maar zonder verlies van balans! Na de handmatige oogst van de druiven en de vergisting wordt de wijn gedurende 12 maanden gerijpt in houten vaten. Resultaat is een diep robijnrode kleur en een bom van aroma's en smaken! De wijn is nu al mooi op dronk (april 2023) en geeft een mooie balans tussen het fruit en de houttonen. Niet voor niets is jaargang 2020 onderscheiden met een zilveren en bronzen medaille bij verschillende concoursen!
€ 19,75
De wijn heeft een dieprode kleur met paarse gloed, in de neus een explosie van rood en zwart fruit en impressies van tijm, rozemarijn en een hint van caramel. Dit alles komt in de mond samen met fijne tannines die de wijn structuur gegeven. Een door de pers (Hamersma, Robert Parker) geprezen wijn. De wijn heeft geen hout “gezien”. De wijnmaker, Eric Saurel, heeft zicht tot doel gesteld om een wijn te produceren die een pure expressie is van de druiven en van zijn gunstig gelegen wijngaard bij het wijndorp Vacqueyras.
€ 38,95
De intens robijnrode kleur voorspelt een intense smaakervaring. In de neus impressies van framboos, zoethout en vanille. In de mond komen deze aroma’s terug samen met elegante en zachte tannines. En… de belofte van een intense smaakervaring wordt helemaal waargemaakt. Een heel passende begeleider van entrecote of van een stevige wild schotel. Le Clos is afkomstig van de gelijknamige wijngaard, een perceel vlakbij de wijnmakerij van Montirius. De bodem is gelaagd en bestaat uit zand, diverse soorten klei, zandsteen en kalksteen. De wijnranken zijn 25 jaar oud en de opbrengst is beperkt to 15 hectoliter per hectare. De wijn is gevinifieerd en gerijpt in betonnen vaten en heeft geen eikenhout gezien. De verdere ontwikkeling van de wijn vindt op fles plaats. Nu te drinken maar desgewenst nog tot 2026 op te leggen.
€ 17,85
Een fijne Rhônewijn geproduceerd door het "5 sterren domein" van de familie Saurel. Eric Saurel en dochter Justine werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om zeker te zijn van de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir. Juist daarom worden er in het wijngoed ook geen houten vaten gebruikt. Na de vergisting ontwikkelt de wijn zich gedurende een jaar. Het resultaat is een pure wijn met, naast de pure (rood) fruit impressies ook smoky en kruidige tonen. Een mooie wijn om zo te drinken, maar ook met licht maaltijden.
€ 16,10
De druiven voor deze zeer geslaagde Vacqueyras zijn met de hand geplukt. De drie druivensoorten zijn apart vergist, waarna de wijn rijpt in betonnen tanks. Een diep robijnrode kleur, Elegant aroma met impressies van zwarte kers, mokka en kruidigheid. Dit komt terug in de smaak met een van deze volle wijn met zachte tannines en een lange afdronk. De Franse en internationale pers is enthousiast over deze wijn. Bekroond met 2 sterren in de Guide Hachette des Vins 2023.