€ 10,65
Biologische wijn, een witte Côtes du Rhône volgens het boekje: rijk van geur en smaak. Zoals je mag verwachten van een blend van de aromatische druivensoorten Marsanne, Rousanne en Viognier. En de frissere druif Clairette zorgt voor de goede balans. In de neus rijpe appel, peer en perzik, florale tonen zoals lelie en acacia. In de mond impressies van exotisch fruit zoals banaan en rijpe ananas. Voor veel Nederlanders geen onbekende wijn, het is namelijk een hit bij de gasten op de naast Domaine des Favards gelegen camping.
€ 17,55
De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in de Rhône-vallei, met de hand geplukt en zorgvuldig gevinifieerd en gerijpt in 20 jaar oude eikenhouten vaten. Kenmerkend voor de Grangeneuve zijn de impressies van sappig donker fruit (zwarte kers en blauwe bes), aangevuld met aardse en kruidige aroma's. De fijne mooi versmolten tannines in deze krachtige wijn maken het drinken ervan tot een aangenaam en aanhoudend avontuur. Nu op dronk. Het Amerikaanse tijdschrift Decanter waardeert de jaargang 2017 met 93 van de 100 punten.
€ 11,15
Domaine du Père Caboche heeft wijngaarden binnen de grenzen van het Châteauneuf du Pape gebied. Deze leveren de druiven voor de wijn die de titel van het dorp mag dragen. De wijngaarden net buiten dit beroemde gebied mogen geen Châteauneuf heten, maar dragen de minder prestigieuze naam Côtes du Rhône. De CdR van Père Caboche zal zowel de ervaren wijnliefhebber als de beginner charmeren met zijn rijpe fruittonen en kruidigheid. Wat mij betreft noemen we deze wijn petit châteauneuf. Wijnmaakster Emilie Boisson heeft gebroken met de traditie van volle tanninerijke wijnen die jaren moeten ouderen voordat je ze kunt drinken. Haar wijn is gemaakt om relatief jong te genieten. Niet de kracht maar de elegantie en finesse voorop.
€ 8,65
Deze Sauvignon Blanc heeft een intense neus met aroma’s van sinaasappelbloesem en exotisch fruit. De smaak is verfrissend en rijk tegelijk. Het is een expressieve wijn die uitblinkt als aperitief maar ook perfect harmonieert met vis en schelpdieren. Een jonge wijn die charmeert met zijn frisse fruitigheid.
€ 18,40
Les Brigands = De Bandieten. Je moet bandietenlef hebben als wijnmaker om een “grote” wijn als deze te maken met druiven die afkomstig zijn van de vlakkere percelen van de Rhône-vallei. Bandiet Céline Barbaud van Domaine des Favards heeft dat lef, ze heeft de oude ranken met beperkte opbrengst van hoge kwaliteit niet vervangen door jonge meer productieve aanplant. Verder heeft ze geïnvesteerd in gecertificeerd biologische wijnbouw, handmatige oogst, 12 maanden rijping van de wijn in barriques. Het resultaat is een wijn van klasse: intense aroma’s en smaken van rijp, bijna jammy, fruit, specerijen en duidelijke houttonen. Dit alles in evenwicht en met een eindeloos lange afdronk. In bandietentaal: een wijn die je niet kunt laten liggen. Hoewel: als je hem eenmaal te pakken hebt, kun je hem rustig nog een paar jaar laten liggen. Wordt hij niet slechter van.