Niet op voorraad
Smaakvolle wijn met zijn verleidelijke aroma's van vers fruit en struikgewas. Duidelijke fruittonen en een beetje Provençaalse kruidigheid in de smaak. Aangename, niet te strenge, tannines. De wijn is in evenwicht, het alcohol niet brandend of log. Een prachtige rode instapwijn voor de beginnende wijndrinker en een plezierige verrassing voor de gevorderde liefhebber. Lekker om zo te drinken, of bij een eenvoudige maaltijd. Van harte aanbevolen.
€ 11,25
Biologische wijn, een soepele en toegankelijke rode Côtes du Rhône volgens het boekje. Multi-inzetbaar is hij: je kunt deze wijn zowel als aperitief te drinken als begeleider van bijvoorbeeld een zomerse barbecue. Het merendeel van de Grenache in de blend zorgt ervoor dat er veel fruitigheid te beleven valt, daarnaast zijn de tannines heel fijn. Voor veel Nederlanders geen onbekende wijn, op de naastgelegen camping staat hij uiteraard op de kaart. Tip: koel de wijn iets terug in de zomer om het fruit nog meer te accentueren. Bekroond met 2 gouden medailles!
Niet op voorraad
Denis Vinson, eigenaar van Domaine du Moulin, maakt wijnen die typisch zijn voor de streek Vinsobres. De aanplant is voornamelijk Grenache en Syrah, handmatige oogst, traditionele wijnbereiding, de wijngaarden liggen op hellingen te midden van bossen, lavendel en truffels. Dat vind je terug in deze wijn die een gastronomisch tintje heeft, verpakt in elegantie en aromatische finesse. Naast het gulle verse verse rode fruit proef je een hint van provençaalse kruiden en vanille. Ook van de oogst 2020 heeft Vinson weer prachtwijn gemaakt.
€ 11,95
1 fles gekocht = 1 boom geplant. Met de uitgave van de Elzéard-wijnen voorziet wijnmaker Florian André in biologische kwaliteitswijnen die gemaakt zijn met respect voor de natuur en tegelijkertijd bijdragen aan het herstel van bossen. Het fruitige karakter van de wijn in combinatie met aangename zuren en tannines maken dit een wijn die uitermate geschikt is om zo te drinken of met een lichte maaltijd.
€ 12,50
Een goede Côtes du Rhône is onontbeerlijk in het leven. Net als die jeans die je eigenlijk al te lang draagt of een warme deken in een koude winternacht. De overeenkomst tussen al die onontbeerlijke zaken: het biedt eenvoudig plezier, comfort en genot. De La Grange van Piaugier is een prototype Côtes du Rhône. Dit is het soort wijn waarvan je er maar gelijk twee meebrengt naar een feestje. Je drinkt het met vlees van de grill of barbecue; maar jezelf even terugtrekken met je glas en een stuk brood met kaas is ook een optie.
€ 12,60
Niet voor niets heeft deze wijn de naam "Le Cadet" gekregen, ofwel "Het jongste broertje": het is namelijk de kleine broer van de Vacqueyras, Gigondas en Côtes du Rhône-wijnen van het familiebedrijf. Eric Saurel en dochter Justine werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om de wijn de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir mee te geven. Bij het wijnmaakproces wordt enkel gebruik gemaakt van de reeds op de druif aanwezige wilde gisten, er wordt geen gebruik gemaakt van houtrijping en er wordt geen sulfiet toegevoegd bij het bottelen van de wijn. Het resultaat is een pure, elegante wijn met veel fruitigheid. Puur genieten dus!
€ 12,75
Domaine du Père Caboche heeft wijngaarden binnen de grenzen van het Châteauneuf du Pape gebied. Deze leveren de druiven voor de wijn die de titel van het dorp mag dragen. De wijngaarden net buiten dit beroemde gebied mogen geen Châteauneuf heten, maar dragen de minder prestigieuze naam Côtes du Rhône. De CdR van Père Caboche zal zowel de ervaren wijnliefhebber als de beginner charmeren met zijn rijpe fruittonen en kruidigheid. Wat mij betreft noemen we deze wijn petit châteauneuf. Wijnmaakster Emilie Boisson heeft gebroken met de traditie van volle tanninerijke wijnen die jaren moeten ouderen voordat je ze kunt drinken. Haar wijn is gemaakt om relatief jong te genieten. Niet de kracht maar de elegantie en finesse voorop.
€ 12,90
Het vlaggenschip van het bedrijf, zoals de wijnmaker Mattieu Ponson zelf aangeeft. De druiven die gebruikt worden voor deze wijn groeien aan de voet van de Mont Ventoux op 300 meter hoogte. De druiven worden handmatig geoogst waarna de vinificatie en rijping plaatsvindt in RVS-tanks. Het restutaat is een soepele rode wijn waarin een hoofdrol is weggelegd voor de fruitigheid. Verder kan je hints van specerijen terugvinden en geeft de wijn een prettige afdronk. Kortom: een wijn die plezier geeft bij veel gelegenheden!
Niet op voorraad
Eigenzinnig, geraffineerd en verleidelijk, deze Carmen. Met de Spaanse waaier als etiket een duidelijke knipoog naar de Carmen uit de opera van Bizet. De wijn is krachtig en intens, naast impressies van rood en zwart fruit, een lichte houttoon. Twaalf maanden opvoeding op eikenhouten vaten heeft deze, door Cabernet Sauvignon gedomineerde wijn een aangename structuur gegeven. Het serieuzere werk.
€ 14,50
Deze biologische wijn is afkomstig van het wijngebied Plan de Dieu in de Rhônevallei. De strenge kwaliteitsregels waaraan de wijnen uit dit gebied voldoen tillen hem uit boven de gewone Côtes du Rhône. Een diep robijnrode kleur verraadt dat het gaat om een intense en stevige wijn. Expressieve aroma’s met impressies van zwart fruit, specerijen, vanille en chocolade. Rijke smaken van zwart fruit, bescheiden houttonen, ronde tannines en een lange afdronk.
€ 14,95
1 fles gekocht = 1 boom geplant. Met de uitgave van de Elzéard-wijnen voorziet wijnmaker Florian André in biologische kwaliteitswijnen die gemaakt zijn met respect voor de natuur en tegelijkertijd bijdragen aan het herstel van bossen. In deze wijn komt het terroir en de expositie van de wijngaarden goed naar voren: naast het rijpe fruit heeft de wijn ook een minerale en kruidige toon. De precisie van de wijnmaker is terug te vinden in de balans en de aangename afdronk.
€ 14,95
Deze rode wijn is afkomstig uit de Lirac, een wijngebied dat voor zowel de rosé wijnen, witte wijnen en de rode wijnen reeds in 1947 de crustatus heeft verworven. De wijnen uit dit gebied staan bekend om de rijpheid, toch is eigenaar en wijnmaker Richard Maby erin geslaagd om deze cuvée ook voldoende frisheid en aangename zuren mee te geven. Niet voor niets is hij in 2021 uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar in de Rhône door de Guide Hachette des Vins. En laten we niet vergeten: 2021 was een zeer uitdagend wijnjaar! Een mooie balans tussen fruitigheid en kruidigheid, intensiteit, fijne structuur en frisheid maakt dit een schoolvoorbeeld van een mooie GSM-blend, genieten dus.
€ 15,95
"La Muse Papilles" ofwel "De smaakpapillen van de muze". De druiven die voor deze wijn worden gebruikt zijn afkomstig van de wijngaarden van dochter Justine Saurel. Samen met vader Eric is zij verantwoordelijk voor de productie van de wijnen. Zij werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om de wijn de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir mee te geven. Bij het wijnmaakproces wordt enkel gebruik gemaakt van de reeds op de druif aanwezige wilde gisten, er wordt geen gebruik gemaakt van houtrijping en er wordt geen sulfiet toegevoegd bij het bottelen van de wijn. Het resultaat is een pure wijn met structuur maar tegelijk ook veel fruitigheid. Een ideale partner van bijvoorbeeld pittige gerechten.
€ 16,10
De druiven voor deze zeer geslaagde Vacqueyras zijn met de hand geplukt. De drie druivensoorten zijn apart vergist, waarna de wijn rijpt in betonnen tanks. Een diep robijnrode kleur, Elegant aroma met impressies van zwarte kers, mokka en kruidigheid. Dit komt terug in de smaak met een van deze volle wijn met zachte tannines en een lange afdronk. De Franse en internationale pers is enthousiast over deze wijn. Bekroond met 2 sterren in de Guide Hachette des Vins 2023.
€ 16,50
Een prototype traditionele klassewijn uit de Zuid-Rhône. Geconcentreerd, duidelijk aanwezige zijdezachte tannines, naast fruit nu al rijpingstonen die deze wijn complex maken. Denk aan impressies van rijp zwart fruit, cacaobonen, truffel en zelfs een vleug menthol. De hand-geplukte druiven voor deze wijn zijn gedurende 12 maanden deels in RVS tanks en deels in eikenhouten barriques gerijpt. De dominante druif is Syrah. Het heeft een wijn opgeleverd die bekroond is met de gouden medaille op het Concours des Vignerons Indépendents 2020.
€ 17,45
Een combinatie van een selectie van plots op de karakteristieke terroirs van Luberon, druiven afkomstig van ranken die meer dan 30 jaar oud zijn en een wijnmaker die dit alles op een mooie wijze tot uiting laat komen in een wijn. Dat is precies wat er bij de Grand Marrenon Rouge is gebeurd: na de vergisting wordt de wijn gedurende één jaar gerijpt in Frans eikenhouten vaten, waarvan 30% van de vaten nieuw is en de overige 70% 1 jaar oud. De houtrijping komt erg mooi naar voren in de wijn, maar is zeker niet overheersend! Het frisse fruit in combinatie met de tonen van leer en olijven maakt het een spannende en zeer genietbare wijn met een rijke en zijdezachte afdronk.
€ 17,85
Een fijne Rhônewijn geproduceerd door het "5 sterren domein" van de familie Saurel. Eric Saurel en dochter Justine werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om zeker te zijn van de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir. Juist daarom worden er in het wijngoed ook geen houten vaten gebruikt. Na de vergisting ontwikkelt de wijn zich gedurende een jaar. Het resultaat is een pure wijn met, naast de pure (rood) fruit impressies ook smoky en kruidige tonen. Een mooie wijn om zo te drinken, maar ook met licht maaltijden.
€ 18,55
Les Brigands = De Bandieten. Je moet bandietenlef hebben als wijnmaker om een “grote” wijn als deze te maken met druiven die afkomstig zijn van de vlakkere percelen van de Rhône-vallei. Bandiet Céline Barbaud van Domaine des Favards heeft dat lef, ze heeft de oude ranken met beperkte opbrengst van hoge kwaliteit niet vervangen door jonge meer productieve aanplant. Verder heeft ze geïnvesteerd in gecertificeerd biologische wijnbouw, handmatige oogst, 12 maanden rijping van de wijn in barriques. Het resultaat is een wijn van klasse: intense aroma’s en smaken van rijp, bijna jammy, fruit, specerijen en duidelijke houttonen. Dit alles in evenwicht en met een eindeloos lange afdronk. In bandietentaal: een wijn die je niet kunt laten liggen. Hoewel: als je hem eenmaal te pakken hebt, kun je hem rustig nog een paar jaar laten liggen. Wordt hij niet slechter van.
€ 18,90
De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in de Rhône-vallei, met de hand geplukt en zorgvuldig gevinifieerd en gerijpt in 20 jaar oude eikenhouten vaten. Kenmerkend voor de Grangeneuve zijn de impressies van sappig donker fruit (zwarte kers en blauwe bes), aangevuld met aardse en kruidige aroma's. De fijne mooi versmolten tannines in deze krachtige wijn maken het drinken ervan tot een aangenaam en aanhoudend avontuur. Nu op dronk. Het Amerikaanse tijdschrift Decanter waardeert de jaargang 2017 met 93 van de 100 punten.
€ 18,90
Orca wordt alleen gemaakt in goede jaren. De wijngaarden voor deze wijn zijn gelegen op de zuidelijke hellingen van de Mont Ventoux. Dit specifieke deel kenmerkt zich door late rijping en een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De oogst van de druiven vindt dan ook laat plaats (halverwege oktober) en de opbrengst is laag (28 hl/ha). Enkel de afloopwijn wordt voor deze wijn gebruikt, deze rijpt gedurende 1 jaar op Frans eikenhout (1 tot 4 jaar oud). Door de voorzichtige vinificatie en rijping ontstaat een rijke wijn met zijdezachte structuur die gastronomisch uitermate goed inzetbaar is.
€ 18,95
Deze wijn zal liefhebbers van een volle, kruidige wijn bevallen. Er valt veel te genieten en te beleven, zoals het gestoofd zwart fruit (kers, blauwe bes, braam); impressies van laurier en zoethout geven de wijn een uitgesproken kruidig karakter. Dit is een toegankelijke Cru Rasteau met zijn zachte tannines en warmende alcohol. Ondanks zijn jeugd nu al goed te drinken.
€ 19,45
Zoek je een volle, intense rode wijn dan ga je hier plezier aan beleven. Een voorgaande jaargang van deze wijn (2016) heeft 93 Parker punten en een 9- in de Wijngids 2020 ontvangen. Afkomstig van biologische landbouw. De wijnranken zijn meer dan een halve eeuw oud wat de kwaliteit van de druiven en de wijn ten goede komt. De wijn is deels in roestvrij stalen tanks en deels op Frans eikenhout gerijpt. Wijn met veel persoonlijkheid, die nu op dronk is, maar ook nog kan worden opgelegd. Goede prijs-kwaliteit verhouding.
€ 19,45
Topwijn afkomstig van de wijngaarden boven het wijndorp Sablet. Een rijp bouquet met aroma’s en smaken van zwart fruit (kers, bosbes, braam), maar ook van vanille, zoethout en koffie. De wijn is in balans, gelaagd en heeft een lange afdronk. Uitgelezen wijn als begeleider van een kruidige wild- of vleesmaaltijd. Wijnmaker Jean-Marc Autran maakt zijn prima reputatie met deze wijn meer dan waar. Ook naar het oordeel van het panel van Nederlandse Masters of Wine die de jaargang 2016 van deze wijn met een 9 beoordelen en hem opnamen in De Wijngids 2020 met de 400 beste wijnen beneden € 25,00.
€ 19,45
Deze wijn is vernoemd naar het gedeelte van de wijngaard waar de druiven groeien: La Barre. Deze ligt in de nabijheid van de Mont Ventoux op 300 meter hoogte. Slechts 2500 flessen worden er per jaar geproduceerd van deze intense en stevige wijn! Na de fermentatie wordt de wijn 18 maanden op eikenhouten vaten (450 liter) gerijpt, waarvan 1/3 nieuwe vaten. Hoewel de wijn is gerijpt op hout, heeft de wijnmaker toch de frisheid weten te behouden, zodat er een mooie balans is te vinden in de wijn. Het resultaat is een krachtige, maar toch ook elegante rode wijn met een mooie structuur en complexiteit.