€ 12,95
Laat me eens gek doen, denkt wijnmaakster Céline Barbaud en ze maakt een biologische rode dessertwijn. Lekker zoet, van de druiven Grenache en Syrah. Lekker zoet met een bite, dat wel; de wijn heeft het alcoholpercentage van een versterkte wijn en aangename tannines. Impressies van kruidig gestoofde rode en zwarte kersen. Deze Madame kan wel een chocolademousse aan, maar zal de liefhebber ook verrassen zonder dessert, als licht gekoeld aperitief. Laat Madame Céline maar grappige dingen bedenken. Wij genieten er wel van.
€ 15,60
Deze aangenaam friszoete mousserende wijn is gemaakt van de traditionele druiven Muscat en Clairette. De fijne mousse stijgt eindeloos in het glas. Aroma’s en smaken van citroen, peer en van de muskaatdruif. De wijn is gemaakt op de voor de streek traditionele wijze, de Méthode Dioise Ancestrale. Kenmerkend zijn de restsuikers in de wijn en het lage alcoholgehalte. Een fijn aperitief, maar ook een passende wijn bij fruit desserts.
Niet op voorraad
Deze intense, friszoete mousserende wijn is gemaakt 100% Muscat van oude stokken. De wijn heeft aroma’s en smaken van de muskaatdruif met hints van roos en lychee en heeft een mooie lange afdronk. De wijn is gemaakt op de voor de streek traditionele wijze, de Méthode Dioise Ancestrale. Kenmerkend zijn de restsuikers in de wijn en het lage alcoholgehalte. Een fijn aperitief, maar ook een passende wijn bij pikante gerechten of fruit desserts.
€ 17,70
Deze licht goudgele dessertwijn heeft intense aroma's van ingelegde pruim, sinaasappelzest, kweepeer, honing en en een florale toets van lelie en lavendel. Je proeft smaken van geglazuurde peer en pruim, honing, citrusfruit en een hint van vlierbes. Heerlijk bij een tarte tatin van peer met blauw-geaderde kaas. Maar eigenlijk is dit ook een heel smaakvol zoet aperitief. Koel serveren.
€ 17,95
Deze dessertwijn heeft al ruim een decennium rijping achter de rug. En dat kun je zien, ruiken en proeven. De wijn heeft een diep gouden kleur en in de neus aroma's als lychee, ananas, marmelade, honing. Dit alles komt terug in de smaak waarbij de impressies van citrus (citroen en sinaasappel) zorgen voor een frisse aanzet. Met een heerlijk lange afdronk. Koel serveren.
€ 18,60
Een fruitige zoet-frisse dessertwijn. Ook uitstekend geschikt als aperitief. Muscat de Beaumes de Venise is normaal gesproken een zoete wijn met aroma's en smaken van wit fruit en honing. Deze variant heeft tevens smaken van rood fruit (framboos, aardbei) omdat ook de rode variant van de Muscat druif is verwerkt. Dat maakt hem bijzonder, een wijn die je niet veel tegenkomt. Serveren op koelkast temperatuur.
€ 21,95
Alégrio is de Provençaalse naam voor vreugde. En dat is precies wat je ervaart als je deze bleekgele dessertwijn proeft. Naast het karakteristieke aroma van de muskaatdruif vinden we florale tonen (rozenblaadjes, viooltjes), honing en een verfrissende mineraliteit. Zoet, maar niet té zoet. Te gebruiken als aperitief maar ook als begeleider bij een zoet-gekruide kipgerechten met vijgen en dadels. En natuurlijk bij een chocolade dessert. De jaargang 2014 wordt door wijntijdschrift Decanter bekroond met 93 van 100 punten. Een wijn met een geweldige bewaarpotentie: 20 tot 30 jaar.
€ 39,95
Dit is een bijzondere wijn die niet elk jaar gemaakt wordt. Naast dat de oplage zeer beperkt is, is er nog iets opmerkelijks: de gebruikte druiven zijn geoogst op 20 december 2018 terwijl de temperatuur onder het vriespunt lag! Ieder jaar beoordeelt Frédéric Raspail of hij een klein gedeelte van de oogst tot het laatste moment laat hangen. De vergisting vindt vervolgens plaats op houten vaten, met als resultaat een zoete maar toch ook frisse wijn!