Biologische wijn wordt gemaakt van organisch geteelde druiven. In de wijnbouw wordt afgezien van het gebruik van door de mens gefabriceerde grondverrijkings- en bestrijdingsmiddelen. Bij de vergisting van de druiven wordt minimaal gewerkt volgens de EU richtlijnen voor de productie van organische wijn.
Duo du Nord levert de volgende biologische wijnen:
Niet op voorraad
Smaakvolle wijn met zijn verleidelijke aroma's van vers fruit en struikgewas. Duidelijke fruittonen en een beetje Provençaalse kruidigheid in de smaak. Aangename, niet te strenge, tannines. De wijn is in evenwicht, het alcohol niet brandend of log. Een prachtige rode instapwijn voor de beginnende wijndrinker en een plezierige verrassing voor de gevorderde liefhebber. Lekker om zo te drinken, of bij een eenvoudige maaltijd. Van harte aanbevolen.
€ 11,15
De producent van deze wijn zoekt altijd naar balans tussen tussen frisheid en concentratie. Dat proef je ook in de Baroques, een rode wijn waar je niet moe van wordt, en die niet snel verveelt. Barstensvol impressies van zwart en rood fruit, soepel, zachte tannines veel intensiteit. Een "wijn voor elke dag" met een karrenvracht aan karakter.
€ 11,25
Dit is de rosé uit de Côtes du Rhône-lijn van Domaine des Favards met de mooie naam Les Bons Moments. Deze rosé is gemaakt van een blend van klassieke Rhône druiven. In de neus overheersen aroma's van rood fruit, zoals aardbei en framboos en een hint van peper. In de mond naast het fruit ook een lichte smaak van gember. Al met al een verfrissende rosé met toch een weelderig mondgevoel, geschikt als aperitief, maar ook om te drinken bij een lichte maaltijd. Een biologische rosé voor de liefhebber.
€ 11,95
1 fles gekocht = 1 boom geplant. Met de uitgave van de Elzéard-wijnen voorziet wijnmaker Florian André in biologische kwaliteitswijnen die gemaakt zijn met respect voor de natuur en tegelijkertijd bijdragen aan het herstel van bossen. Bij het proeven van deze witte wijn waren wij meteen enthousiast, mede vanwege de keuze voor de Vermentino-druif. Deze druivensoort zie je niet veel in de Zuid-Rhône. Het resultaat is een frisse, aromatische witte wijn die breed inzetbaar is. Als aperitief kan er veel plezier aan worden beleefd, maar hij past ook prima bij een salade.
€ 11,95
1 fles gekocht = 1 boom geplant. Met de uitgave van de Elzéard-wijnen voorziet wijnmaker Florian André in biologische kwaliteitswijnen die gemaakt zijn met respect voor de natuur en tegelijkertijd bijdragen aan het herstel van bossen. Het fruitige karakter van de wijn in combinatie met aangename zuren en tannines maken dit een wijn die uitermate geschikt is om zo te drinken of met een lichte maaltijd.
€ 11,95
1 fles gekocht = 1 boom geplant. Met de uitgave van de Elzéard-wijnen hoopt wijnmaker Florian André te voorzien in biologische kwaliteitswijnen die gemaakt zijn met respect voor de natuur en tegelijkertijd bijdragen aan het herstel van bossen. Bij het proeven van deze rosé was ik meteen enthousiast, mede vanwege de verrassende frisheid en het mooie evenwicht dat de wijn heeft. In de neus vind je veel fruitigheid, en in de smaak heeft de wijn naast het frisse rode fruit ook een mooie mineraliteit.
€ 12,60
Niet voor niets heeft deze wijn de naam "Le Cadet" gekregen, ofwel "Het jongste broertje": het is namelijk de kleine broer van de Vacqueyras, Gigondas en Côtes du Rhône-wijnen van het familiebedrijf. Eric Saurel en dochter Justine werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om de wijn de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir mee te geven. Bij het wijnmaakproces wordt enkel gebruik gemaakt van de reeds op de druif aanwezige wilde gisten, er wordt geen gebruik gemaakt van houtrijping en er wordt geen sulfiet toegevoegd bij het bottelen van de wijn. Het resultaat is een pure, elegante wijn met veel fruitigheid. Puur genieten dus!
€ 13,95
Laat me eens gek doen, denkt wijnmaakster Céline Barbaud en ze maakt een biologische rode dessertwijn. Lekker zoet, van de druiven Grenache en Syrah. Lekker zoet met een bite, dat wel; de wijn heeft het alcoholpercentage van een versterkte wijn en aangename tannines. Impressies van kruidig gestoofde rode en zwarte kersen. Deze Madame kan wel een chocolademousse aan, maar zal de liefhebber ook verrassen zonder dessert, als licht gekoeld aperitief. Laat Madame Céline maar grappige dingen bedenken. Wij genieten er wel van.
€ 13,95
Deze Rosé komt uit de Lirac, een wijngebied dat geroemd wordt om de kwaliteit van zijn rosé wijnen. En niet voor niets, probeer deze wijn maar. Aroma's van rood fruit, citrus en een pietsie kruidigheid. Een frisse wijn met delicate smaken en een intense textuur. In de afdronk minerale tonen. Een aperitief dat er mag zijn, er valt veel aan te beleven. Maar als begeleider van salades zal de de wijn ook verrassen.
Niet op voorraad
Een witte Cairanne mag niet ontbreken in ons assortiment. Domaine des Amadieu heeft een witte cru-wijn gemaakt die wat ons betreft zeer smaakvol en onderscheidend is! Met een oplage van 2640 flessen per jaar kan je met recht spreken van een exclusieve wijn. De ranken groeien op een bodem van klei en kalksteen, wat de wijn een minerale noot meegeeft. Na de fermentatie wordt de wijn op zijn lies gerijpt in Franse barriques, amphora en RVS-vaten. Dit geeft de wijn de nodige frisheid maar ook complexiteit mee. Kortom een glas dat niet snel zal vervelen!
€ 17,00
De wijngaard ligt op een heuvel met de naam Pierreux en heeft een bodem van kalkrijke klei, precies de grondsoort waarin de Chardonnay wijnranken heel goed gedijen. Deze biologische wijn uit de Drôme is op jonge houten vaten vergist en heeft zich op zijn gistcellen kunnen ontwikkelen hetgeen heeft geresulteerd in een romige wijn met veel finesse. In de neus impressies van brioche, wit fruit, honing en vanille. Het mondgevoel is filmend met een frisse finale in de afdronk. Nu op dronk en zeer genietbaar met zijn jonge charme. De wijn zal zich echter de komende jaren nog ontwikkelen op fles.
€ 17,85
Een fijne Rhônewijn geproduceerd door het "5 sterren domein" van de familie Saurel. Eric Saurel en dochter Justine werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om zeker te zijn van de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir. Juist daarom worden er in het wijngoed ook geen houten vaten gebruikt. Na de vergisting ontwikkelt de wijn zich gedurende een jaar. Het resultaat is een pure wijn met, naast de pure (rood) fruit impressies ook smoky en kruidige tonen. Een mooie wijn om zo te drinken, maar ook met licht maaltijden.
€ 17,95
Deze aangenaam friszoete mousserende wijn is gemaakt van de traditionele druiven Muscat en Clairette. De fijne mousse stijgt eindeloos in het glas. Aroma’s en smaken van citroen, peer en van de muskaatdruif. De wijn is gemaakt op de voor de streek traditionele wijze, de Méthode Dioise Ancestrale. Kenmerkend zijn de restsuikers in de wijn en het lage alcoholgehalte. Een fijn aperitief, maar ook een passende wijn bij fruit desserts.
€ 18,95
Een fruitige en toegankelijke mousserende wijn. De wijnmaker Frédéric Raspail hanteert de Méthode Traditionelle voor het produceren van zijn Crémants. Deze wijn heeft 12 maanden súr lie gelegen, wat voor aangename briochetonen zorgt. Het resultaat is een aangename, fruitige wijn die aangenaam drinkbaar is! Zeer geschikt als feestelijke aperitiefwijn die zeker in de smaak zal vallen!
€ 19,75
Aroma’s van rijp fruit (peer, perzik), florale tonen (acacia) en houtrijping (vanille). In de smaak tevens verfrissend rijp citrusfruit. De lange afdronk bevestigt de kwaliteit. Een witte wijn die heel goed is te combineren met smaakrijke vis en groenten combinaties. Domaine de Piaugier weet al jaren een constant hoog niveau te bereiken met deze wijn. De jaargang 2021 is hierop geen uitzondering.
€ 19,95
Verfijnde bubbel. Zo zou je deze delicaat mousserende wijn kunnen noemen. Voor de aroma’s en smaken moeten we naar de boomgaard: rijpe appel, peer en perzik. Dan naar de exotisch fruit markt: lychee. Maar ook in de bakkerij: brioche in de neus. Frédéric Raspail is niet geheimzinnig over het ‘geheim van de smid’. Druiven van oude wijnranken. Zorgvuldige werkwijze in de wijnmakerij. Tweede vergisting op de fles waardoor de fijne mousse ontstaat. Een lange rijpingsperiode op de fles met brioche aroma’s als resultaat. Perfect om een fijne avond met vrienden of familie te beginnen. Met deze wijn bereid je ze een genereus welkom.
€ 21,95
Een avontuurlijke wijn waaraan heel veel te beleven valt. In de eerste plaats zijn gouden glans in je glas, het gevolg van een half jaar houtrijping. Vervolgens een complexe neus met florale tonen en impressies van kruidig hout. In de mond de fijne mousse, de wijn combineert frisheid met een rijke smaak. Verder impressie van gestoofd fruit, kruidigheid en brioche. Een lange afdronk met over elkaar heen rollende aangename (na)smaaksensaties. Zoek je een spannende bubble, dan hoef je niet verder te zoeken. Hier is ie.
€ 39,95
Dit is een bijzondere wijn die niet elk jaar gemaakt wordt. Naast dat de oplage zeer beperkt is, is er nog iets opmerkelijks: de gebruikte druiven zijn geoogst op 20 december 2018 terwijl de temperatuur onder het vriespunt lag! Ieder jaar beoordeelt Frédéric Raspail of hij een klein gedeelte van de oogst tot het laatste moment laat hangen. De vergisting vindt vervolgens plaats op houten vaten, met als resultaat een zoete maar toch ook frisse wijn!