Niet op voorraad
Vermentino is een druif die je doorgaans niet veel in de Zuid-Rhône tengenkomt. De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn worden verbouwd liggen op hoogte (boven 300 meter) midden in het Regionaal Natuurpark van Luberon, de bodem bestaat hier uit klei en kalksteen. Het resultaat is een aangename, frisse witte wijn die prima kan worden gedronken als aperitief of als begeleider van lichte, frisse gerechten.
€ 8,95
Van chardonnay weten we dat deze graag op kalkrijke bodems aangeplant staat. Het is dus ook geen toeval dat Marrenon dit ras heeft aangeplant! De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn worden verbouwd liggen op hoogte (boven 300 meter) midden in het Regionaal Natuurpark van Luberon, de bodem bestaat hier uit klei en kalksteen. Het resultaat is een toegankelijke witte wijn die prima kan worden gedronken als aperitief of als begeleider van lichte gerechten, denk hierbij aan een salade, fijne vis of milde kazen
€ 9,25
In de lijn 'Les Grains' van Marrenon worden diverse druiven uitgelicht. Viognier is een druif die kenmerkend is voor de regio, welke door Marrenon op hoogte is aangeplant midden in het Regionaal Natuurpark van Luberon. In deze wijn komen de aroma's en smaken die kenmerkend zijn voor Viognier goed naar voren. Denk hierbij aan de rijke, bloemige geur met de aroma's en smaken van perzik en tropisch fruit. Dit alles wordt mooi in balans gehouden door voldoende frisheid en een aangename afdronk.
€ 14,95
Rond de wijngaarden waar de druiven voor deze wijn groeien zijn fossielen van Sint Jacobsschelpen te vinden, het bewijs dat 20 miljoen jaar geleden de zee aanwezig was op deze plek aan de voet van de Grand Marrenon. De opbrengst van deze wijngaarden is laag (30hl/ha). Na de vinificatie, waarbij 20 procent in houten vaten wordt gevinificeerd, wordt de wijn 6 maanden op de fijne lie (gist) gerijpt. Het resultaat is een elegante wijn waarin naast tonen van mineraliteit ook voldoende complexiteit en body te vinden is!
€ 17,45
De druiven gebruikt voor deze wijn zijn afkomstig van kleine percelen gelegen op de beste terroirs van Marrenon met een bodem van stenige klei en kalksteen. De opbrengst van de wijngaarden is laag (30 hl/ha). Na de oogst wordt 40% van de druiven vergist in houten vaten, de overige 60% op RVS. Na een rijping van 6 maanden wordt de uiteindelijke blend gemaakt. De kwaliteit van Marrenon als wijnmaker komt zeker tot uiting in deze wijn. De volle, romige textuur van de wijn wordt perfect in balans gehouden met de frisse tonen van het fruit en de zuren. De afdronk onthult een mooie complexiteit met smaken van toast en vanille.