Hier vindt u een overzicht van wijnen uit de zuidelijke Rhône.
Niet op voorraad
Plezierige witte wijn van voornamelijk Sauvignon Blanc. In de expressieve en aromatische neus impressies van citrusfruit en een pepertje. De wijn geeft direct een heerlijke smaak die ook in de afdronk nog een tijdje aanhoudt. Een probleemloos en voordelig aperitief dat het ook best doet bij een salade of bij gegrilde groenten.
€ 7,95
Plezierige rosé wijn welke zeer geschikt is om te drinken tijdens de mooie lente- en zomerdagen. De wijn geeft direct een heerlijke, frisse smaak van fris rood fruit en citrus die ook in de afdronk nog een tijdje aanhoudt. Een probleemloos en voordelig aperitief dat prima past bij een zomerse maaltijd.
€ 8,25
Een harmonieuze wijn met impressies van geconfijte citroen, hazelnoot, bloesem, en een lichte vanilletoets. Het voor veel chardonnay-wijnen kenmerkende licht boterige karakter ontbreekt niet. De wijn is heeft een korte houtrijping gehad. Zuiver Chardonnay, lekker.
€ 8,65
Deze Sauvignon Blanc heeft een intense neus met aroma’s van sinaasappelbloesem en exotisch fruit. De smaak is verfrissend en rijk tegelijk. Het is een expressieve wijn die uitblinkt als aperitief maar ook perfect harmonieert met vis en schelpdieren. Een jonge wijn die charmeert met zijn frisse fruitigheid.
€ 8,65
Rosé heb je in verschillende stijlen: van licht en fruitig tot complex. Deze is licht en fruitig. Een waar je mee kunt aankomen bij een picnic of barbecue of gewoon op het terras, geen gedoe. Licht, een mondvol rood fruit (of is het delicaat snoepgoed), fris en verleidelijk. Cool!!!
€ 8,65
Een huiswijn bij uitstek: toegankelijk, beetje complex, verveelt niet snel, veel wijn voor je geld. Wijnmaakster Emilie Boisson wil toegankelijke, jong drinkbare wijnen maken voor een redelijke prijs. Dat is haar met deze wijn uitstekend gelukt. In de neus aroma’s van klein rood fruit zoals aardbei en framboos, een hint van leer en exotisch fruit. Smaken van rood fruit, zoethout, een beetje zoete pepertjes in de afdronk. Lekker.
€ 8,95
Dit is een speciale rosé. Je komt de witte druivensoort Muscat niet zo vaak tegen in een roséwijn. Hier vormt deze druif een blend met de druiven Gewürztraminer en Grenache. En dat proef je. De kenmerkende rijke aroma's en smaken van de muscat geven de wijn een heel eigen karakter met in de neus naast het fruit tevens florale aroma's; fris in de mond met impressies van wilde aardbei en rijpe perzik.
€ 9,50
Een spectaculaire neus met aroma’s van bloemen, rijp wit fruit (appel, peer) en bloemige tonen. Dit alles komt terug in de mond, ondersteund met aangenaam frisse smaken van rijp citrusfruit. Perfect als aperitief en bij een geitenkaasje. Een verrassende blend van de internationale druivenrassen Sauvignon Blanc en Chardonnay met de Zuid-Franse druiven Grenache Blanc, Viognier en Muscat.
€ 9,95
Biologische wijn, een witte Côtes du Rhône volgens het boekje: rijk van geur en smaak. Zoals je mag verwachten van een blend van de aromatische druivensoorten Marsanne, Rousanne en Viognier. En de frissere druif Clairette zorgt voor de goede balans. In de neus rijpe appel, peer en perzik, florale tonen zoals lelie en acacia. In de mond impressies van exotisch fruit zoals banaan en rijpe ananas. Voor veel Nederlanders geen onbekende wijn, het is namelijk een hit bij de gasten op de naast Domaine des Favards gelegen camping.
€ 10,35
Kwaliteit voor een gunstige prijs. Naast het zwarte fruit impressies van kamfer en menthol. De wijn wordt na de vergisting voor ten minste een jaar geouderd in tanks. Nu op dronk. Verleidelijke wijn, aanbevolen bij stoofschotel en wild.
€ 10,90
Een goede Côtes du Rhône is onontbeerlijk in het leven. Net als die jeans die je eigenlijk al te lang draagt of een warme deken in een koude winternacht. De overeenkomst tussen al die onontbeerlijke zaken: het biedt eenvoudig plezier, comfort en genot. De La Grange van Piaugier is een prototype Côtes du Rhône. Dit is het soort wijn waarvan je er maar gelijk twee meebrengt naar een feestje. Je drinkt het met vlees van de grill of barbecue; maar jezelf even terugtrekken met je glas en een stuk brood met kaas is ook een optie.
€ 11,15
Domaine du Père Caboche heeft wijngaarden binnen de grenzen van het Châteauneuf du Pape gebied. Deze leveren de druiven voor de wijn die de titel van het dorp mag dragen. De wijngaarden net buiten dit beroemde gebied mogen geen Châteauneuf heten, maar dragen de minder prestigieuze naam Côtes du Rhône. De CdR van Père Caboche zal zowel de ervaren wijnliefhebber als de beginner charmeren met zijn rijpe fruittonen en kruidigheid. Wat mij betreft noemen we deze wijn petit châteauneuf. Wijnmaakster Emilie Boisson heeft gebroken met de traditie van volle tanninerijke wijnen die jaren moeten ouderen voordat je ze kunt drinken. Haar wijn is gemaakt om relatief jong te genieten. Niet de kracht maar de elegantie en finesse voorop.
€ 11,95
De wijn is afkomstig uit Lirac, een van de kwaliteitsgebieden van de Zuidelijke Rhône. De grotendeels gekneusde druiven worden vergist gedurende ruim twee weken. Daarna ontwikkelt 25 % van de wijn zich gedurende 12 maanden in eikenhouten barriques waarna het wordt samengevoegd met de overige 75% die is gerijpt in traditionele betonnen vaten. De wijn heeft een diep robijnrode kleur en aroma’s en smaken van zwart fruit, garrigue (struikgewas) en specerijen. Deze wijn kan goed worden opgelegd en ontwikkelt zich in de fles. Een niet alledaagse klassewijn.
€ 11,95
Deze Rosé komt uit de Lirac, een wijngebied dat geroemd wordt om de kwaliteit van zijn rosé wijnen. En niet voor niets, probeer deze wijn maar. Aroma's van rood fruit, citrus en een pietsie kruidigheid. Een frisse wijn met delicate smaken en een intense textuur. In de afdronk minerale tonen. Een aperitief dat er mag zijn, er valt veel aan te beleven. Maar als begeleider van salades zal de de wijn ook verrassen.
€ 13,35
Een verleidelijke witte wijn met aroma’s van peer en perzik en florale tonen. In de mond blijkt dat de rijpe smaken fraai in balans worden gehouden door een prettige frisheid. Deze wijn bewijst dat de aromatische Viognier druif in de hoger gelegen wijngaarden van de Zuidelijke Rhône verrassend goede wijn kan opleveren.
€ 13,35
1 fles gekocht = 1 boom geplant. Met de uitgave van de Elzéard-wijnen voorziet wijnmaker Florian André in biologische kwaliteitswijnen die gemaakt zijn met respect voor de natuur en tegelijkertijd bijdragen aan het herstel van bossen. In deze wijn komt het terroir en de expositie van de wijngaarden goed naar voren: naast het rijpe fruit heeft de wijn ook een minerale en kruidige toon. De precisie van de wijnmaker is terug te vinden in de balans en de aangename afdronk.
€ 13,95
Euforisch waren we nadat we deze wijn hadden geproefd. Een frisheid die je niet zo vaak tegenkomt in witte wijnen uit de Lirac. Daarnaast intense aroma's en smaken. Denk aan limoen, nectarine, perzik, citroengras. Een lange minerale afdronk. Een groot plezier om zo te drinken, maar ook geschikt als begeleider van zomerse gerechten. Van harte aanbevolen.
€ 15,50
De druiven voor deze zeer geslaagde Vacqueyras zijn met de hand geplukt. De drie druivensoorten zijn apart vergist en gerijpt. De Grenache is gerijpt in roestvrij stalen tanks, de Syrah en de Mourvèdre in barriques. Pas bij het bottelen zijn de drie wijnen samengevoegd. Een diep robijnrode kleur, Elegant aroma met impressies van zwarte kers, mokka en kruidigheid. Dit komt terug in de smaak met een van deze volle wijn met zachte tannines en een lange afdronk. De Franse en internationale pers is enthousiast over deze wijn.
€ 15,60
Deze aangenaam friszoete mousserende wijn is gemaakt van de traditionele druiven Muscat en Clairette. De fijne mousse stijgt eindeloos in het glas. Aroma’s en smaken van citroen, peer en van de muskaatdruif. De wijn is gemaakt op de voor de streek traditionele wijze, de Méthode Dioise Ancestrale. Kenmerkend zijn de restsuikers in de wijn en het lage alcoholgehalte. Een fijn aperitief, maar ook een passende wijn bij fruit desserts.
€ 15,60
Een fruitige en toegankelijke mousserende wijn. De wijnmaker Frédéric Raspail hanteert de Méthode Traditionelle voor het produceren van zijn Crémants. Deze wijn heeft 12 maanden súr lie gelegen, wat voor aangename briochetonen zorgt. Het resultaat is een aangename, fruitige wijn die aangenaam drinkbaar is! Zeer geschikt als feestelijke aperitiefwijn die zeker in de smaak zal vallen!
€ 15,95
De wijngaard ligt op een heuvel met de naam Pierreux en heeft een bodem van kalkrijke klei, precies de grondsoort waarin de Chardonnay wijnranken heel goed gedijen. Deze biologische wijn uit de Drôme is op jonge houten vaten vergist en heeft zich op zijn gistcellen kunnen ontwikkelen hetgeen heeft geresulteerd in een romige wijn met veel finesse. In de neus impressies van brioche, wit fruit, honing en vanille. Het mondgevoel is filmend met een frisse finale in de afdronk. Nu op dronk en zeer genietbaar met zijn jonge charme. De wijn zal zich echter de komende jaren nog ontwikkelen op fles.
€ 16,50
De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in de Rhône-vallei, met de hand geplukt en zorgvuldig gevinifieerd en gerijpt in 20 jaar oude eikenhouten vaten. Kenmerkend voor de Grangeneuve zijn de impressies van sappig donker fruit (zwarte kers en blauwe bes), aangevuld met aardse en kruidige aroma's. De fijne mooi versmolten tannines in deze krachtige wijn maken het drinken ervan tot een aangenaam en aanhoudend avontuur. Nu op dronk. Het Amerikaanse tijdschrift Decanter waardeert de jaargang 2017 met 93 van de 100 punten.
€ 16,50
Typisch wit voor de streek Vacqueyras: deze wijn is een blend van de druiven Grenache Roussanne en Marsanne. Dit levert een wijn op die goudgeel in het glas glinstert met een stevige body en zuivere aroma's van peer, perzik, nectarine en florale tonen die doen denken aan witte bloesem en kamperfoelie. Een rijke wijn die voldoende frisheid heeft om spannend te blijven. Wijnjournalist Jeb Dunnuck over deze wijn: een verborgen juweeltje om de komen 4 jaar van te genieten.
€ 16,95
Een fijne Rhônewijn geproduceerd door het "5 sterren domein" van de familie Saurel. Eric Saurel en dochter Justine werken volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw om zeker te zijn van de absolute puurheid van het fruit en de expressie van het terroir. Juist daarom worden er in het wijngoed ook geen houten vaten gebruikt. Na de vergisting ontwikkelt de wijn zich gedurende een jaar. Het resultaat is een pure wijn met, naast de pure (rood) fruit impressies ook smoky en kruidige tonen. Een mooie wijn om zo te drinken, maar ook met licht maaltijden.